Därmed bidrog slovaken stort när Västervik körde över Masarna och tog ett stort steg mot SM-slutspel. Med en match kvar är avståndet till Lejonen tre poäng.

– Det var en viktig seger för oss och som troligen betyder att vi får köra vidare i den andra delen av säsongen, säger Martin Vaculik efter storsegern med 61–29.

I par med Peter Kildemand visade Martin upp härlig parkörning. De körde tillsammans i sina tre första heat och två av dem slutade med femettor i hemmafavör. Även Martins fjärde slutade med en femetta, denna gång i par med Bartosz Smektala.

Artikelbild

| Suverän körning bjöd Martin Vaculik på inför sin hemmapublik på Ljungheden Arena.

– Peter är en bra lagkompis och han är en bra paråkare. Jag gillar att köra med honom.

Martin hade inte kört sedan förra söndagen på grund av problem med ryggen, men det var inget som bekymrade honom den här gången.

– Det är bättre och förhoppningsvis ska det inte bli värre än så här. Jag har inga större problem när jag kör.

Detta var Martins tredje match med Västervik och hans klart bästa hittills.

Artikelbild

| Nicki Pedersen, röd huva, slog nytt banrekord i första heatet.

Hur är det att komma till ett lag mitt i säsongen?

– Det är inte helt nytt för mig, men Morgan Andersson och alla förare i laget har gett mig ett varmt välkomnande. Jag känner mig en som en del av laget och trivs bra, svarar Martin.

Artikelbild

Det blev en enkel resa för Västervik till tre poäng. Efter en liten trevande inledning, ledning med 18–12 efter fem heat, så kopplade hemmalaget ett rejält grepp om händelserna genom att ha poängövertag i de sju kommande heaten med 33–9. Därav fem av heaten slutade med femettor i hemmafavör.

Västerviks överlägsenhet bevisades av att gästerna från Avesta inte hade poängövertag i ett enda heat och totalt bara tre heatseger.

Artikelbild

– Jag kände ingen press innan att vi skulle vinna, utan vi tar varje tävling seriöst och vill vinna varje match oavsett om det är ett topp eller bottenlag vi möter, menar Martin Vaculik.

Ett bra bevis på att banpersonalen fick till en bra bana efter allt regn som fallit var att Nicki Pedersen slog Tomasz Jedrezjak banrekord från 2013. Det tidigare rekordet var 55,4 sekunder, men numera är det 55,1 som gäller.

Artikelbild

– Det var en bonus och att jag gjorde på hemmabana var extra roligt, säger Nicki Pedersen.