Om man räknar in förra säsongen är Västervik därmed uppe i 15 raka segrar.

En förare som fick jobba hårt på Canvac Arena utanför Mariestad var Västerviks reserv Freddie Eriksson, som körde hela sex heat. Därav fyra i rad från heat nio till heat tolv.

– Det blev många heat och jag som bara kör en tävling i veckan, men jag kände inte av någon trötthet. Det fungerade bra totalt sett men jag fick problem med cykeln i mitt sista heat, säger Freddie Eriksson efter segern med 48–42.

Artikelbild

| Västerviks Rasmus Jensen körde ihop åtta poäng på fyra heat borta mot Örnarna.

Arrangören tvingades till flera extra sladd- och vattenpauser på grund av att det dammade samt blev vallar i banan, som ställde till det för förarna. Det tog drygt två timmar och 20 minuter att genomföra tävlingen.

– Det är alldeles för lång tid för 15 minuter speedway, så får det inte vara helt enkelt, menar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Fram till det sjunde heatet turades lagen om att vara i ledning, 18–18 stod det efter sex heat.

Västervik kopplade ett grepp om matchen genom att vinna det sjunde heatet med 4–2 och det åttonde heatet med 5–1. Ledningen var då 27–21.

I det åttonde heatet gick Örnarnas Mathias Thörnblom av av egen kraft på det tredje varvet när Västervik var i ledning med 4–2. Domaren valde att köra om heatet. Morgan Andersson ville frysa heatet.

Med facit i hand var det ett bra beslut ur Västerviks synvinkel eftersom Rasmus Jensen och Joel Kling tog en femetta.

– Nu hade vi tur att det blev en femetta i omstarten, men jag tycker domaren kunde ha frusit heatet, menar Morgan.

Hemmalaget knappade in på underläget genom att vinna det tionde heatet med 5–1 genom Pontus Aspgren och Alexander Woentin. Därmed hade Västerviks ledning krympt till två poäng, 31–29.

Med en femetta i det elfte heatet genom Joel Kling och Freddie Eriksson återtog Västervik dock sin sexpoängsledning, 36–30.

Sista spiken i kistan slog Peter Ljung, tävlingens suverän, och Rasmus Jensen i när de vann det 14:e heatet med 4–2. Därmed var ledningen ointaglig, 45–39, med ett heat kvar. Peter höll undan för en jagande Tomas H Jonasson.

Vad är förklaringen till att ni bara vinner och vinner?

– Vi är ett lag som kämpar hela tiden. Vi har inte tagit några enkla segrar, men de känns desto skönare när vi vinner knappt, svarar Freddie Eriksson precis innan han ska ta emot segerbuketten tillsammans med lagkamraterna.