Västervik Speedway presenterar två förare

Under torsdagen presenterade Västervik Speedway två förare som förlänger sina kontrakt med klubben. John Lindman och Philip Olofsson är klara för 2020.

John Lindman har förlängt sitt kontrakt med Västervik Speedway.

John Lindman har förlängt sitt kontrakt med Västervik Speedway.

Foto: Simon Hastegård

Speedway2019-11-07 14:03

Under 2019 körde båda förarna för klubbens samarbetslag i Allsvenskan, VIP Speedway, och John körde även en match i Elitserien under året.

”Det känns bra att ha utökat truppen med några förare med 0,500 i snitt som hela tiden har varit planen och nog så viktigt då vi måste vara noggranna med bredden och konkurrensen. John ligger långt fram vad det gäller kontrakt i Allsvenskan och det ser jag som mycket viktigt för hans utveckling då det finns hög potential då alla bitar är på plats. Han kommer definitivt vara med att utmana om en plats i startsjuan. Vad det gäller Philip så jobbar vi på att hitta ett lag i Allsvenskan. Han är målinriktad och kämpar hårt för att utvecklas inom sporten och jag tror att Philip kommer att ta ett steg i rätt riktning under 2020, säger sportchefen Morgan Andersson.

"När Morgan ställde frågan om en förlängning av avtalet så var det en självklarhet. Jag hoppas att kunna leverera bättre nästa år så det kan bli några fler varv i Elitserien. Jag gillar tänket hur man arbetar i klubben och Hejla Arena är i mitt tycke en av Sveriges bästa banor” säger John Lindman.

”Jag känner att jag kan utvecklas ytterligare och får alltid hjälp med tips och råd från många erfarna personer i klubben. Ser mycket fram emot 2020 som då blir min fjärde raka säsong i Västervik. Det fanns inget alternativ för att inte fortsätta i Västervik” säger Philip Olofsson.

Båda förarna får ingångsnittet 0,500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!