Laget fick en smakstart på matchen då nya radarparet (?) Peter Ljung och Jack Holder körde in en fem-etta till publikens jubel. När vi nådde den längre pausen som infaller efter tio heat hade Västervik ledningen med 33–27. Ljung var fortsatt snabb och besegrade Troy Batchelor i det sjunde men fick se sig slagen av VM-guld-asprirerande polacken Bartosz Zmarzlik i det tionde. Zmarzlik var en gigant under de första tio heaten och var den enda som stod på full pott. I det elfte fick gästerna ett gyllene tillfälle att knapra in på Västervik. Nicki Pedersen blev utesluten sedan domaren menat att han varit för brysk mot Brady Kurtz i sista kurvan. Kvarvarande hemmaförare blev Peter Kildemand som för andra gången denna tisdagskväll fick stå som ensam Västerviksförare på startlinjen. Men trots en svag start så kunde Kildemand köra in som nummer ett över mållinjen och därmed se till att Västervik bibehöll sexpoängsledningen inför de avslutande fyra heaten.

I det tolfte körde Bartosz Smektala magnifikt och under sista varvet såg Jack Holder till att så gott som säkra Västerviks seger då han passerade Batchelor. Kvällens tredje fem-etta och Holder var involverad i samtliga. I det 13:e säkrades segern efter 3–3.

Till de två nomineringsheaten skickade Morgan Andersson in, till det 14:e: Nicki Pedersen och Bartosz Smektala. De körde in som trea respektive tvåa, alltså alltjämt tio poängs försprång inför det avslutande heatet. Matchen slutade 50–40 sedan också det sista heatet slutat 3–3. Där fick firma Holder/Ljung chansen och Holder blev tvåa efter Zmarzlik.