Det är A-lagsträning i TMH arena den här kvällen.

På söndag startar alltvåan med bortamatch mot Kalmar i den första av 14 matcher. Drömmen om division 1 lever i allra högsta grad för MHC.

– Jag tror inte att vi är riktigt redo för att gå upp redan i år. Laget behöver växa, säger Jacob Karlborg och blickar ut mot isen.

Ni minns kanske vad som hände i våras? MHC missade division 1 med minsta möjliga marginal och en massiv spelarflykt tog sin början. Mitt i allt – en ny sportchef som försökte samla ihop det som blev kvar.

– Jag förstod tidigt att det skulle bli en nystart med många nya spelare, men det är klart att det inte kändes bra när vi bara hade tre kontrakt skrivna långt in på semestern. När Philip Dimtrén och Patric Juel skrev på kände jag ändå att vi hade en stomme att bygga vidare på.

Tidigt på säsongen pratade laget ihop sig om att verkligen agera som ett lag och fokusera på att inte släppa in lika många mål som förra säsongen.

– Jag har hela tiden sagt att vi inte har spelare som vinner poängligan, men vi hade laget, säger Jacob Karlborg.

Redan förra säsongen satt han med på möten med dåvarande sportchefen Niklas Frisell för att lära sig mer om uppdraget. Direkt efter sista matchen i våras tog han över och nu, ett antal månader senare, känner han sig någorlunda varm i kläderna.

– Det är skitkul, men det har varit mycket mer jobb än jag trodde. Allt från spelare som vill ha mer istid till avtal som ska skrivas. Hade jag fått frågan nu så hade jag tackat nej, säger Jacob Karlborg och skrattar.

Bland annat har han fått vara med om sin första riktiga konflikt när målvakten Oliver Eriksson lämnade MHC för Borlänge – trots att kontraktet redan var skrivet.

– Jag var väl lite naiv i början och trodde alla var kompisar med alla, men så visade det sig inte vara. Jag försökte vara vänlig och hitta en lösning men sportchefen i Borlänge bara garvade åt mig. Det gav ändå en nyttig erfarenhet, säger Jacob Karlborg.

Efter den turbulenta våren och sommaren var det få som trodde på Mjölby, men efter en skakig inledning har det unga laget hittat rätt i division 2 och får nu fortsätta säsongen med chans på kvalspel till division 1. Jacob Karlborg gillar det han sett hittills av det unga och till stora delar hemvävda MHC.

– Jag ser ingen charm i att värva ihop ett lag som pendlar från Linköping. Minst 50 procent ska vara Mjölbykillar. Även om det blir division 1.