Slutresultatet på Karstorp noterades till 1–2 och efteråt hade VFF-tränaren Magnus Fält nästan svårt att hitta orden.

– Ja, jag vet inte. Det var bara dåligt helt enkelt. Innan matchen kändes allt så positivt och när domaren väl blåste igång så stämde absolut ingenting. Jag vet inte om vi redan trodde att vi hade vunnit matchen, eller vad det nu var, säger han besviket.

Kalmar Södra rivstartade i vilket fall matchen och skaffade sig en tidig 2–0-ledning som stod sig in i paus.

Artikelbild

| Duellerna som VFF vann var lätträknade.

Med ett nytt spelsystem och årets kanske bästa startelva på pappret var det knappast vad Fält hade förväntat sig.

– Det var nog ingen av oss i tränarstaben som trodde att det skulle bli så. Även om Kalmar Södras sätt att spela fotboll kanske inte passar oss får det inte bli en ursäkt. Vi visste exakt vad som väntade, men lyckades ändå inte hantera det. Med tanke på det laget vi ställde på benen är det långt ifrån godkänt.

Reduceringen genom Petter Olovsson kom – men då var det för sent.

– Till den andra halvleken bytte vi spelsystem till ett med två forwards igen. Fast i ärlighetens namn skapade vi knappt någonting då heller. Vi hade pratat om att få in ett tidigt mål och när Petter väl nickade in 1–2-bollen med sex minuter kvar var det ju snarare det motsatta.

Trots en liten forcering på slutet med ett par hörnor så räckte det inte. Därför är VFF nu bara fem poäng ifrån negativ kvalplats.

– Vi möter Blomstermåla, som har den platsen nu, i nästa omgång. Då får vi inte förlora. För en sådan eventuell bottenstrid vill både jag och spelarna undvika till varje pris.