Först ut är 10Mila, Sveriges största stafettävling, som ska avgöras i skogarna runt Valdemarsvik 2021.

– Vi tillsammans med Gamleby OK plus fyra föreningar från Östergötland ingår i den nybildade 10Mila-föreningen, säger Lennart Sturesson, ordförande i Västerviks OK.

– Vi räknar med att göra ett ekonomiskt överskott på cirka en miljon kronor som sedan ska fördelas på de sex klubbarna. Hur mycket varje förening får beror på arbetsinsatsen.

Tävlingscentrum kommer vara campingplatsen i Valdemarsvik, Grännäs, och tävlingen kommer att genomföras den 1–2 maj.

– Även om arrangemanget ligger i Östergötland så ligger vi så pass när att vi kände att vi kunna vara med. Det är inte klart vilken uppgift vi ska ha, men ett förslag är att vi ska ha ansvar för de öppna klasserna.

Det har skrivits tidigare att O-Ringen var på gång till Kalmar län med Oskarshamn som huvudort 2022.

Nu är det helt klart att det blir så.

– Vi ska skriva på kontraktet den 10 april. Där kommer alla tre Tjustklubbarna vara med, även Ankarsrums OK, säger Lennart Sturesson.

Det finns förslag på att lägga en eller två etapper i Västerviks kommun och då är området runt Blankaholm aktuellt.

– Vi har redan medlemmar som har visat sitt intresse att vara med och hjälp till, men det jobbet kommer intensifieras att under 2021 då kommer rekrytera våra medlemmar för att hjälpa till, säger Lennart Sturesson.

Räkna med en orienteringsfest i mellersta länet när världens största orienteringstävling med runt 20 000 löpare invaderar skogarna under vecka 30 2022.