Västerviks Herrlag slutade på en första plats i division 4, följt av Fyshuset SK Gefle och Malmö LK, och kommer därmed klättra till division 3 nästa år. Herrlaget har 2018 bestått av Jeff Klaesson, Albin, Larsson, Albert Klein, Melker von der Geest, Oliver Persson, Henrik Shackenborg och Tobias Fiebig.

Västerviks damlag slutade 2018 på en tredjeplats i division 2, efter Kalmar AK och Borås AK, och kommer därmed klättra till division 1 nästa år. Att damlaget lyckades klättra får anses som en stor bedrift, då lagen endast har haft två tävlande lyftare, systrarna Sabine Johansson och Stina Johansson, hälften av serieomgångarna. Ett lag i styrkelyft innehåller egentligen minst tre lyftare, vilket motståndare haft. Detta har inneburit att det ställt stora krav på Sabine och Stina att prestera högt under samtliga deltävlingar. På hälften av deltävlingarna har Claudia Johansson deltagit och bidragit med poäng till laget. De deltävlingar laget har varit fulltaligt har Västerviks AK vunnit stort.

Serietävlandet i styrkelyft består av fyra deltävlingar under året, där de tre bästa lyftarnas resultat i varje lag under respektive deltävling räknas ihop till ett slutresultat.