I måndags skulle Joel Kling kört en öppen tävling i Wolverhampton, NGK Spark Plugs Olympique som den heter, men den regnade bort. Han skulle lånat en speedwaycykel av nye klubbkamraten i Dackarna, Jacob Thorssell, som normalt kör för just Wolverhampton.

– Vi landade i England vid halv nio i måndags, och klockan 09.00 så fick vi ett meddelande att tävlingen var inställd. Det var synd, för det var ett bra startfält. Men det är ju baksidan med sporten, säger Joel Kling, som kom hem till Virserum igen på tisdagskvällen.

I samband med tävlingen skulle också Joel Kling träffat Wolverhamptons klubbledning, för att diskutera en eventuell framtid i klubben.

– Tanken var att vi skulle snacka lite, och se om vi kunde kommit överens om något. Men det finns inget färdigt att att ta ställning till. Tävlingen kanske köras igen på måndag, men vi får se om det blir något då, annars får vi ta det via mejl, säger Joel Kling.

Även polska klubbar har hört av sig och vill knyta upp Dacke-föraren. Kling som gjorde succé när han klev in i det polska kvalet till Ekstraliga för Lublin.

– Jag trivdes bra i Lublin. Men nu gick de upp i Ekstraliga, och det är bra att köra där, men samtidigt väldigt tuff konkurrens. Så jag pratar lite med klubbar i divisionen under, Liga 1. Jag tror jag lugnar mig med högstaligan ett par år, säger Joel Kling.

2019 blir hans första år som enbart senior. Efter en lång och framgångsrik juniorkarriär, som han krönte med individuellt JSM-guld i Eskilstuna i somras där han vann före Västerviks Anton Karlsson. Och målet är att köra som proffs i både England och Polen, utöver sin elitseriestyrning i Dackarna.

– Jag känner att jag är redo för det. Jag har haft förslag i två år, men känt att jag inte varit riktigt mogen för det. Men vill man bli något så måste man köra några år i England och Polen är ju mer eller mindre obligatoriskt, säger Joel Kling.

– Banorna i England gör att man utvecklas som speedwayförare. Det finns nästan ingen bana i Sverige och Polen som är lik de i England. Man måste ha med sig den erfarenheten, säger Joel Kling.Styrningarna i England och Polen kan dock bli på bekostnad av styrningar i allsvenskan, där han körde för Nässjö under 2018.

– Jag har faktiskt inte något förslag från någon allsvensk klubb, så jag vet inte riktigt hur det blir med det än, säger Joel Kling.

Han ser däremot fram emot en ny säsong med Dackarna.

– Det känns skönt, jag har trivts bra i Målilla. Vi har ett väldigt bra lag, och två superbra lagledare. Jag har nog aldrig varit i ett så tajt lag innan, säger Joel Klingt.