DanZvett dansade allra bäst i Växjö

Två danspar från DK Danzvett tog hem tre förstaplaceringar i bugg.

DK Danzvetts representanter i Växjö var Richard Landqvist, Therese Jonsson, Petter Adolfsson och Sofie Bewernick.

DK Danzvetts representanter i Växjö var Richard Landqvist, Therese Jonsson, Petter Adolfsson och Sofie Bewernick.

Foto: Sanna Bewernick

Tävlingsdans2019-10-31 06:30

DK DanZvetts två tävlingspar tävlade i Växjö i lördags med fantastiska resultat.

I Jiversbuggen 35+ C dansade Therese Jonsson och Richard Landqvist och alla andra par i en presentationsdans på tio sekunder innan de blev indelade i olika heat. Där hade de en och en halv minut på sig att övertyga domarna.

Sofie Bewernick och Petter Adolfsson som inte skulle tävla förrän på eftermiddagen fanns på plats som support.

– De hejade och skrek. Vi hade en strategi i bilen på vägen dit att om det skulle gå åt skogen på den första tävlingen så skulle vi byta kläder till den andra. Så vann vi. Vi blev väldigt förvånade. Jätteroligt, säger Therese som prisades med en fin glasskål.



I Växjöbuggen var det också dans i en och en halv minut som gällde. Efter det gick några par direkt till final och vissa fick dansa en gång till. Båda DanZvetts par gick direkt till final.

– Väntan på finalen var lång och jag hann bli väldigt nervös. Mina nerver är egentligen inte gjorda för det här, berättar Therese som dansade final med Richard i GP 35+ C.

– När vi satt i myshörnan och väntade på resultaten var det samma par som kom trea och tvåa som i tävlingen på förmiddagen där vi vann. Då tänkte vi att kanske, kanske kan vi vinna. Men vi vågade knappt hoppas. Så när de ropade upp våra namn sist blev det en jätteöverraskning igen. Riktigt fränt, och så fick vi en ännu större glasskål, skrattar Therese som tillsammans med Richard därmed har samlat ihop de sex poäng som krävs för att avancera upp till klass B.

– När vi började sa vi att vi skulle dansa SM i Östersund 2020 och då måste man ju dansa i B-klass, minst. Så nu får vi väl försöka hålla det. Petter och Sofie tävlade i SM förra gången så jag hoppas att de vill åka igen, förklarar Therese.

Sofie och Petter dansade final i klassen bugg vuxen B tillsammans med klassen junior A.

– Det var en hel del par med där som alltid brukar vinna, men Petter och Sofie dansade galet bra. Men när man står där och väntar blir man ändå osäker. När de ropade ut deras namn som etta blev de också jätteförvånade och vi alla grät en skvätt. Det var verkligen jättekul. När tävlingarna var slut var vi så trötta men dagen efter, på söndagen, samlades vi igen och firade segrarna med lite champagne, avslutar Therese Jonsson.

Härnäst åker samma vinnarkvartett till Nässjö för att delta i en annan tävling den 9 november.

Karta: Växjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!