Team Gamleby - en orädd nykomling

På lördag drar mellanallsvenskan i bowling igång och Team Gamleby gästas av förra elitserielaget BK Bågen.

Jakob Karlsson och Team Gamleby har tränat hårt och varit på läger med team building och annat för att vara så väl förberedda som möjligt inför premiären i mellanallsvenskan.

Jakob Karlsson och Team Gamleby har tränat hårt och varit på läger med team building och annat för att vara så väl förberedda som möjligt inför premiären i mellanallsvenskan.

Foto: Rikard Nilsson

Bowling2019-09-12 16:31

I våras tog Team Gamleby BC klivet upp från division 1 till allsvenskan och är för närvarande det bästa bowlinglaget i Västerviks kommun. På lördag ställs man mot BK Bågen i premiären, ett lag som också är nykomling i allsvenskan men kommer från en jumboplats i elitserien.

– Vi hoppas och tror på vinst. Vi har tränat hårt inför säsongen och kommer väl förberedda. Det är ett stort steg från division 1 till allsvenskan, men vi känner oss redo och ska vara med i matchen, säger spelande lagledaren Jakob Karlsson och fortsätter:

– Det är lite av en måstematch redan nu. Dels vill vi visa att vi hör hemma i allsvenskan och dels vill vi vinna på hemmaplan för att inte hamna efter direkt.

Vad tror du om era chanser i mellanallsvenskan?

– Både och. Vi har här att göra, men samtidigt kommer det självklart att bli tufft. Vi kommer inte att vara med i toppen, men vi kommer nog att vara med i matcherna och kunna vara ett mittenlag i alla fall.

Vad är nyckeln till en lyckad premiär?

– Lagkänslan. Vi måste hjälpas åt och prata med varandra hela tiden, det är det absolut viktigaste. Sen så måste vi givetvis vara med från början, säger Jakob Karlsson.

Team Gamleby ställer upp med följande spelare: Joakim Andersson/Per Karlsson, Marcus Hammerman/Henrik Ilhammar, Jesper Brüggemann/Alfons Grankvist och Jakob Karlsson/Robin Ilhammar. Reserv är Stefan Hammerman.

Karta: Gambowl Gamleby Bowling AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!