När Jarmo Sandelin, 51, får frågan så skrattar han först. Och säger sedan:

– Först och främst måste du spela väldigt bra golf när du ställs mot andra tidigare rävar från Europatouren. Som till exempel Mats (Hallberg) och Joakim (Haeggman) i min boll här. Men äventyret i Skottland blir så klart något alldeles extra, konstaterar årets vinnare av "kändisbollen" i Sommarslaget.

Det Jarmo Sandelin syftar på är The Senior Open som spelas mellan 26-29 juli. Förra årets vinnare heter Bernhard Langer och han har bland annat två gröna kavajer från "riktiga" Masters på Augusta i ryggsäcken.

Artikelbild

– Det ska mest bli roligt att få spela där igen. St Andrews ligger väldigt högt upp på min lista över favoritbanor och ses väl generellt som ett stort golfparadis. Men den här banan var också i fantastiskt skick, säger Jarmo, som var i Västervik och tävlade för andra gången.

Första gången blev det också seger i liknande sällskap.

– Jag gillar verkligen att spela här och tyckte själv att jag spelade riktigt bra. Fast när du bara går en runda så blir det lite andra saker som spelar in. Det är väl också det som blir skillnaden i den internationella konkurrensen när man går flera rundor efter varandra. De som tävlingsspelar varje vecka har en helt annan stabilitet i sitt spel, säger Jarmo Sandelin som tagit fem segrar på Europatouren och även spelat för Europa i lagtävlingen Ryder Cup.

Vid sidan om proffsspelarna, som förutom prestigen och ett internt pris spelade utom tävlan, avgjordes också tre vanliga klasser i Sommarslaget.

Artikelbild

Resultaten från dem presenteras på vt.se under söndag förmiddag.