– Ja, det är en väldigt bra fråga, svarar Tjust-tränaren Thomas Fransson på frågan om hur man besegrar Skirö AIK. Serieledarna har det mesta, enligt Fransson.

– En bred trupp med många hot, framför allt offensivt. Vi måste göra en väldigt bra match om vi ska slå dem, säger Fransson.

Serieledarna i all ära. Tjust Bandy har också visat upp ett bra spel den senaste tiden. Efter en något svajig, rentav underkänd inledning har tvåpoängarna staplats på hög den senaste månaden. Sedan Stefan Erixons återintåg i Tjust-truppen har man vunnit alla fyra matcher man spelat. Efter den senaste var Erixon högst tveksam om en fortsättning. En brasklapp slängdes dock in.

– Man ska aldrig säga aldrig, har jag lärt mig, sa Erixon då.

Och tur var väl det. För Thomas Fransson räknar med att profilen kommer till spel i hemmamatchen mot Skirö.

– Vad jag har förstått så har jag alla spelare tillgängliga. Vi har dragits med lite förkylningar i truppen under veckan men det är ingen som sagt att de inte kan medverka. Det gäller Stefan också.

Så ni känner att ni kan rå på Skirö?

– Ja, definitivt. Det är klart att det är en svår match, det är det lag som gjort flest mål och släppt in minst och enligt tabellen är det ju seriens bästa lag, så självklart måste vi prestera på topp.

Förra matchen mellan Tjust och Skirö lämnade en bitter eftersmak hos Thomas Fransson, som menar att man den gången mer eller mindre gav bort poängen.

– Först gav vi dem tre mål i början, sedan jobbade vi oss tillbaka. Vid underläge 5–4 slarvade vi igen och de fick sätta sitt sjätte mål. Efter det orkade vi inte resa oss och förlorade med 9–4 till slut.

De flesta Skiröspelarna är fostrade i bandynästet Vetlanda och deras främste målskytt är Adam Niklasson som på tolv matcher gjort 20 mål. Främste målgörare i Tjust är Maxim Pyanov med 16 påsar.

Tjust-truppen mot Skirö: Daniel Wärn, Rasmus Nyberg, Oskar Hugosson, Stefan Erixon, Dennis In-Fa-Lin, Stanislav Klyushanov, Mathias Norell, Johan Andersson, Elias Lindström, Albin Juthe, Kristian Weineholm, David Walfredsson, Alexander Nelson, Simon Oscarsson, Maxim Pyanov, Emil Paulin Ström, Aleksandr Sannikov.