Som det ser ut nu har lite drygt hälften av säsongens trupp kontrakt till nästa år.

– Vi håller på för fullt och tanken är väl att jag och Anders (Norell, ordförande) ska sätta oss ner ordentligt i helgen. Hittills är allt bara i sin linda och vi väntar på besked från ett par spelare med utgående kontrakt. Men vi kommer absolut ha en bra stomme kvar, säger Jungewall.

Nu står det också klart att Tjust blev bästa trea i kvalet – vilket gör att klubben kan erbjudas en allsvensk plats om något annat lag hoppar av.

Artikelbild

– Då vi var bästa trea är jag ganska säker på att det är vi som får budet i så fall. Något allsvenskt lag kan ju hoppa av, det är inte helt omöjligt med tanke på hur bandy ser ut idag.

Och hur gör ni då?

– Just nu jobbar vi med att se vad det skulle kosta i så fall. Kostnaderna, särskilt resorna, skiljer sig mycket från division 1 till allsvenskan och det är ett beslut vi får fatta om det skulle bli aktuellt. Det är inte helt säkert att vi tar det.

Annars är målsättningen till nästa säsongen ändå klar: att ta ett kliv till framåt.

– Satsningen mot allsvenskan fortsätter oavsett vilket. Kvalspelet var en läropeng för oss, framför allt med så extremt många matcher på så få dagar. Allt var rejälare och det i sig var en nyttig erfarenhet. Vi hade elva man i truppen som inte varit i närheten av ett kval tidigare och bara det kommer vara en trygghet till nästa säsong.

Hur mycket har ni kollat på nyförvärv? Finns det någon specifik position ni vill förstärka?

– Trots att det är tidigt har vi ett par tentakler ute. Sedan behöver besked från de med utgående kontrakt innan det går att säga exakt.