I och med placeringarna utökar Tjust MK-förarna Magnus Johansson och Göran ”Lillen” Andersson försprånget i den totala Sprintserien.

Lilla rallycrossklassen Supernationell max 2400CC, här körde Magnus Johansson fullkomligt skjortan av sina konkurrenter under lördagen. Utklassning med bästa tiderna i alla åken mot de övriga i startfältet.

Tvåan under lördagen, Patrik Wiik från MSK Hammaren ,distanserades med 1,50 sekunder. Under söndagen var det lite tätare, bara 0,21 sekunder skilde Johansson och Wiik i mål.

– Det har gått bekymmersfritt i helgen, allt har hållit ihop, berättar Magnus Johansson.

Christer Jonsson körde in på en fjärdeplats och Jerry Jonsson som sjua under lördagen och under söndagen slutade Jonssons på en femte respektive niondeplats totalt.

I den tvåhjulsdrivna rallybilsklassen handlade det om två förare, Göran ”Lillen” Andersson och SMK Gävle:s Mikael Lundberg. Under lördagen slutade ”Lillen” på en andraplats efter Lundberg, slagen med 3,65 sekunder.

En gedigen insats av nestor Andersson. Under söndagen var det ungefär samma visa, Lundberg etta och Andersson tvåa, 4,33 sekunder skilde mellan dessa två.

– Jag är riktigt nöjd med min insats, det går bra nu, bedyrar Göran Andersson.

Båda Tjust MK-förarna berömmer banan i Arboga, som var en ny bekantskap för de båda. Teknisk och snabb, fullfartsrakor blandat med snäva kurvor och hopp, en bana som krävde sin förare.

– Det är få banor där jag hinner få i fyrans växel och gå för fullt, avslutar Magnus Johansson.

Maths Jonsson, Ydre MK, med Martin Trossö i högerstolen körde hem rallysprinten Falerumsbacken i lördags. De var dryga 1,94 sekunder snabbare uppför backen än tvåan Patrik Olsson, Norrköpings MK.

Tjust MK-föraren Lennart Gerths, med sonen Oskar i högerstolen, slutade tvåa i B-förare 2WD, slagna med bara 29 hundradelar av en sekund. Segrade gjorde Mårten Heartly, MSK Kvarnvingarna.

Gerths hade inte riktigt hundradelarna på sin sida, han ledde klassen B-förare 2WD in i det sista. Men tappade de dyrbara hundradelarna i sista åket.

– Jag tappade lite hundradelar i det andra åket, tänkte ta igen det i det sista men gled ut i lösgruset och så var det kört. Men jag är riktigt nöjd med insatsen, fjärde snabbaste bil totalt är helt okej, säger Lennart.

För storfavoriten Mikael Stark och David Petersson blev det en snöpligt sorti ur tävlingen.

– Jag bromsade till innan start och då gick någonting sönder i bromssystemet. Framhjulen låste sig helt, så vi kunde inte starta alls, synd nu när det var lite på ”hemmaplan” berättar Mikael.

Vi kan även berätta att duon Gerths deltog i Ydre MK:s Klappjakten under söndagen. Men här tog det stopp redan efter SS1, punktering som kostade tid samt något fel på bilen som inte kunde fixas där och då.