Den stora inomhuscupen i Linköping inleddes på ett strålande sätt för IFK Västervik som vann stort mot Norrköpingslaget KFUM Trix i öppningsmatchen.

Målen avlöste varandra och Oscar Ring stod för det allra snyggaste när han satte 6–0 med ett riktigt kanonskott upp i det högra krysset.

– Drömmål vet jag inte... men det var en helt okej träff, sa Ring med ett litet leende efter matchen.

Artikelbild

Om det nu var muntra miner till en början så skulle det snabbt förändras när division 1-laget Linköping City fullkomligt pulvriserade IFK.

8–0 blev slutresultatet efter 20 minuters spel där juniormålvakten Fabian Norrström lämnades helt ensam mot säkra avslutare.

– Vi fick oss en lektion av deras unga spelare. Linköping var snabbare än oss i både tanke och handling vilket gjorde att vi kom lite snett på det från början. Det finns absolut mycket för oss att lära av den matchen, konstaterade tränaren Peter Tirheden.

Nu skulle det hela dock ändå utveckla sig till ett riktigt drama då IFK lyckades vinna den sista matchen, 2–0 mot Wreta Kloster, och säkra andraplatsen.

Artikelbild

Gruppsegrarna och varannan tvåa kvalificerade sig till nästa helgs slutspel.

Något som innebar att IFK Västervik var tvungna att ha bättre poäng än tvåan i Gullringens och Södra Vi:s grupp, som avgjordes direkt efter IFK:s match.

Artikelbild

Tre utgångar – vinst eller oavgjort för Malmslätt mot Gullringen eller kryss för Södra Vi mot Hemgårdarna – hade alla skickat IFK vidare.

Men när både Gullringen och Hemgårdarna vann var hoppet ute.

– Klart att det är tråkigt. Men vi gjorde ändå vad vi kunde och vann bägge matcherna vi kände att vi hade chans i, avslutade huvudtränaren Fredrik Walfredsson.