LÄS MER: Se och lär, LHC – här är vägen till publiksuccé

– Jag förstår inte riktigt vad som händer med svensk hockey men matcherna måste bli mer som ett event. Tv är för bra i Sverige och då väljer folk att stanna hemma och jag förstår det. Här nere är det mer fokus på helgerna och vi spelar matcher fredag och lördag. Nu är det ganska tråkigt på matcherna hemma, här nere får publiken ta några öl eller ett glas skumpa och man sköter sig ändå och det blir då en helt annan stämning. Sen börjar dom matcherna lite senare här också. Vi har alltid en hemmamatch fredag eller lördag och folk går dit och umgås, säger Klasen till sajten Hockeynews.se.

I intervjun säger Klasen – som har två år kvar på kontraktet – att han och familjen trivs bra i Schweiz och att han än så länge är osäker på var flyttlasset går när kontraktet med NLA-klubben Lugano tar slut. Intresset för SHL finns alltjämt kvar:

– Jag följer mina kompisar som lirar och jag kikar på svenska kanaler och SHL när jag kan. Vad ska man säga, man får en helt annan bild av allt när man ser på tv jämfört med att spela själv. Men när jag var hemma senast så var toppspelarna starkare namn, många lag var riktigt bra. Jag tror väl 14-15 spelare från Skellefteå hamnade i NHL ett år. Det är fortfarande en bra liga och har man bra omgivning så gäller det att ta vara på den situationen och göra poäng i powerplay, fortsätter Klasen till sajten hockeynews.se.

Om spelet och nivån på ligan i Schweiz säger han:

– Det går fort som fan. Det är inte lika systematiskt men man börjar spela system mer och mer och all hockey går ju framåt och utvecklas åt olika håll och mycket följer trender. Men i slutändan handlar det ändå om att vara smartare än alla andra spelare och hitta nya vägar där ute och det är det jag försöker vara bra på.

Klasen har många matcher för Tre Kronor på sitt CV och hockeynews.se passade även på att höra kring hans tankar om landslaget och sitt eget fortsatta landslagsspel.

– Jag vet ungefär lika mycket som du. Har ingen direkt kontakt nu förutom att jag tackade nej en gång förra året. Men nu blir det ju VM-guld på VM-guld och det är bara att köra på. Generationsväxlingen nu med så många unga duktiga NHL-spelare tackar oftast ja till spel och då blir det få platser. Vi har haft bästa laget i turneringen två år i rad när vi vunnit och det är ju riktigt bra, avslutar han.