Under måndagens inledes EM-tävlingarna i Österrikes huvudstad med tvåmannaspelet för pojkarna.

Tidigare Dominospelaren William spelade tillsammans med Oliver Dahlgren och de missade tisdagens semifinalspel, dit de fyra bästa lagen kvalificerade sig, med minsta möjliga marginal.

William och Oliver slutade på femte plats i kvalspelet med 2 527 poäng. Det krävdes 2 577 poäng för att komma bland de fyra främsta lagen. William noterades för 1 291 poäng över sex serier medan Oliver slog 1236.

Svenskarna fick problem redan från start.

– Det blev en tråkig början med en massa banfel. Det är verkligen ingenting man önskar. Efter det kommer vi tillbaka starkt tycker jag. Vi hittade båda ett bra spel och fick ett bra ”go” i laget, Det är en OK start. Det är godkänt spel, säger William Svensson till swebowl.se

Team Gamlebys Robin, som debuterade i dessa sammanhang, spelade tillsammans med Kristoffer Svensson. Det blev en slutlig 27:e plats i kvalet sedan de slagit 2 223. Robin noterades för 1 215 och Kristoffer slog 1 008.

– I första serien gick det bra men med Uretan sen så måste vi ha mattare klot de två serierna efter och sen måste vi våga börja runda och flytta mer vänster, säger Robin Ilhammar till swebowl.se.

Nu får svenskarna ladda om till på onsdag när kvalspelet i lagtävlingen inleds.