– Det känns som att alla matcher varit så här på slutet. Varenda match gäller något för båda lagen. Vår förhoppning är att skaffa oss en lucka bakåt, och det gör vi om vi vinner. För då är avståndet till Tuna på kvalplatsen sju poäng, säger VFF:s assisterande tränare Mattias Karlberg.

Inget lag har ryckt i toppen, jumbon Kalmar AIK har en lång men inte omöjlig väg upp med fyra inspelade poäng, och VFF är mitt i smeten.

Det sammanfattar division 4 östra ganska bra efter nio omgångar.

Mellan niondeplacerade Ängö BK och tredjeplacerade Hossmo BK skiljer till exempel bara tre poäng. Efter 2–1-segern mot Påryd senast så är VFF ny sexa på 14 poäng – med tre poäng upp till kvalplatsen och fyra till serieledande Pukeberg.

– Vi har inte långt upp. Det är upp till oss själva att vinna matcherna, sedan kan vi bara hoppas att de andra lagen kryssar så mycket som möjligt, säger Karlberg.

Den här VFF-upplagan har, i alla fall hittills, nästan uteslutande bjudit på jämna och målsnåla matcher. Försvaret har fungerat bra medan påhittigheten i den offensiva tredjedelen varit undermålig.

– Offensiven är en sak vi pratar om efter varje träning och inför varje match. Vi vet att vi måste bli bättre på att både skapa och förvalta chanserna.

Ni har gjort tredje minst mål och också släppt in minst. Tror du folk runtomkring tycker att ni spelar "tråkig fotboll"?

– Vissa kan säkert tycka det. Vi har ett väldigt starkt försvarsspel som säkert stör motståndarna. Men å andra sidan tycker jag flera av våra matcher varit mer underhållande än vad resultaten kanske visar.