Föreningen fick ta emot utmärkelsen i samband med Ridsportförbundets årsmöte den 19 mars. Klubbens ordförande Roland Haller och vice sekreterare Charlotta Myhrén var på plats och tog emot priset.

Förbundets motivering till priset var som följer: ÖHF är en förening som sätter medlemmen och hästen i fokus. Föreningen jobbar för en trygg miljö för både hästar och människor. Föreningen har lyckats med att skapa goda förutsättningar för ridsporten på en mindre ort genom sitt stora engagemang och sin framåtanda".

Överums Hästsportförening haft sitt eget årsmöte och av verksamhetsberättelsen framgick att ÖHF är en mycket aktiv förening med 280 medlemmar.

Artikelbild

| Beviset att Överums Hästsportförening har utsetts till "Årets Ridsportstyrelse"-

På anläggningen finns plats för 25 hästar, 15 lektionshästar och 10 privathästar. Under våren 2019 ska platserna utökas med tio nya engelska boxar eftersom behovet för fler lektionshästar finns och att det är även kö till privata platser.

I anslutning till byggandet kommer även de kvarvarande spiltorna att byggas om till boxar.

Medlemmarna hade inför årsmötet genom röstning utsett "Årets Lektionshäst 2018" och det blev föreningens fjordhäst Treo Kry som välförtjänt fick överlägset flest röster.

Styrelsen fick följande utseende: Roland Haller, Jan-Erik Karlsson, Jeanette Lundberg, Mona Gustafsson, Charlotta Myhrén, Elin Alexandersson, Rhiannon Djupdalen, Annelie Wirskog, Eva-Lena Zettergren, samt US-representanterna Anna Broberg och Saida Haller.