Under midsommarhelgen avgjordes Europamästerskapen för amatörer, men den här gången var Irman Smajic från Västervik inte på plats för att försvara sitt guld.

– Det stämmer att jag inte var med. Jag har det tufft hemma med två döttrar som inte tycker om jag är att borta så lång tid som det blir om jag ska ställa upp i ett mästerskap. Eftersom det väntar tolv veckors hård träning, säger Irman Smajic.

– Den här gången valde att jag stanna hemma eftersom det inte fanns utrymme. Sedan har det ingen större betydelse för mig om jag har fem eller sex guld.

Nu har inte Irman avslutat karriären. Senare i höst avgörs VM där Irman är regerande mästare och han har blivit inbjuden till asiatiska mästerskapen i Peking. Irman har i dagsläget dock inte bestämt om kommer ställa upp eller inte.

Dessutom finns det en möjlighet till en proffskarriär.

– Jag hade erbjudande om att få gå en proffsmatch under våren, men vi kunde inte komma överens om ersättningen.

Om Irman bestämmer sig för att bli proffs så innebär det att amatörkarriären är över eftersom man inte kan gå tillbaka till amatör efter att man har varit proffs.

– Jag lockas av EM och VM. Det är en härlig känsla att få höra den svenska nationalsången, men samtidigt ger det inte mycket klirr i kassen, konstaterar Irman Smajic.