640 cyklister kom till start i Billingeracet i Skövde som är ett tufft lopp på 75 kilometer med flera mycket stora stigningar och stor andel krävande terräng.

– Loppet inleddes med en lång stigning som blev brantare och brantare och med tjockt lösgrus den sista biten. Men jag fick en bra start och var med bättre än väntat uppe på toppen, berättar Stefan Carlsson från Västervik.

Därefter var det några kilometer med bitvis ganska teknisk terräng och mycket ryckig körning.

– Jag var mör i benen av mjölksyran från stigningen och kom efter med 30–40 meter vid det absolut sämsta stället på banan, precis innan vi svängde ut på en lång grusväg med motvind. Det var omöjligt att komma ikapp igen, men bakom mig var det en lucka som också växte.

Carlsson hamnade därmed helt solo efter bara åtta kilometer.

– Benen svarade bra så jag körde på så hårt jag kunde. Det blev ett märkligt lopp där jag körde de avslutande 67 kilometerna helt själv, med undantag för några kilometer på slutet.

Carlsson körde om tre åkare och gick i mål som 22:a totalt och vann klassen H50 med över åtta minuters marginal.

– Jag är mycket nöjd med körningen och glad att kroppen svarade så pass bra. Vinterträningen inleddes med en flera månader lång sjukdomsperiod och det var osäkert hur det skulle gå att tävla, säger Stefan Carlsson som representerar Kolmårdens MTB.