Västerviks BTK reste till ön med fem deltagare i form av Vilhelm Fagerudd, Elis Fagerudd, Peter Quach, Michelle Hultgren och Ante Hultgren.

Helgen inleddes på bästa sätt med att Elis Fagerudd vann klass D i drive-in-delen av tävlingen. Efter detta radade han och brorsan Vilhelm upp semi- och kvartsfinalsplatser i de tuffa ungdomsklasserna.

– Att Elis tar för sig och spelar respektlöst ute på tävlingar har rapporterats återkommande senaste året. Men nu har även storebrorsan Vilhelm, som började träna pingis i klubben strax innan nyår, visat att övriga Fageruddare även har samma vinnarinstinkt. Vilhelm lyckades utöver kvartsfinalplatsen i P15 även ta sig till kvartsfinal i herrar klass 7. Som fingervisning brukar de som tar sig vidare till slutspel i H7 behöva träna regelbundet och fokuserat i ca 1,5 till två år, berättar spelande tränaren Ante Hultgren.

Artikelbild

| VBTK:s Michelle Hultgren (höger) var tävlingens stora dominant.

Trion Peter, Michelle och Ante dominerade i de högre vuxenklasserna. Michelle började med att vinna både elitdamklassen samt herrar klass 2, där hon i finalen slog brorsan Peter med minsta möjliga marginal. På söndagen fortsatte Michelle sitt segertåg med att vinna den dagens elitklass för damer. Sedan lyckades Ante, som inte ville vara sämre än frun Michelle, vinna både herrar klass 1 och herrar elit där den mest meriterande segern togs mot Gotlands högst rankade spelare Max Hedbom, som tidigare representerat Sverige i kadettlandslaget.

Michelle och Peter fick sedan ge sig i söndagens herrar klass 2 i semi respektive final.

Som avslutning visade även den yngste västervikaren, Elis, var skåpet skulle stå genom att vinna herrar klass 6. Totalt blev det sju segrar och flera semi- och kvartsfinalplatser för VBTK.

Helgens största dominant Michelle var belåten med helgen.

– Jag är jättenöjd. Jag spelade jättebra och det var extra kul att så många från norra Kalmar län deltog och höll ihop på tävlingen. Sammanhållningen klubbarna emellan är toppen och vi har fått till ett bra samarbete, vilket också visar sig bland ungdomarna som gått framåt otroligt mycket på senaste tiden med hjälp av varandra.

Vilken av dina vinster var skönast?

– Herrar klass 2 på lördagen. I semifinalen spelade jag min bästa pingis på länge och lyckades vinna mot en jätteduktig spelare från Estland. Sen var det så klart extra skönt att slå brorsan i finalen.

Tränaren Ante Hultgren var också nöjd.

– Ja, spelarnas insatser var som vanligt över förväntan. Att Vilhelm lyckades vinna över så många duktiga spelare efter att bara tränat i drygt ett halvår är väldigt imponerande. Han har ett bra spel på gång, så om han fortsätter kommer han kunna ta många av de spelarna han förlorade mot. Elis vinst i klass 6 sticker också ut lite då det brukar vara svårt för ungdomar att möta de lite mer rutinerade, äldre spelarna. Han gjorde det väldigt bra.