Efter bara en poäng under de två första matcherna på höstsäsongen så tog VFF tre välbehövliga poäng när IFK Västervik besegrades med 3–2 i derbyt förra lördagen.

Höreda har inlett höstsäsongen med tre raka förluster och målskillnaden 3–14.

– Det är ingen lätt match för oss eftersom alla förväntar sig att vi ska vinna. Höreda har ingenting att förlora, menar VFF:s tränare Ergest Fasko.

När lagen möttes på Bökensved blev det VFF-seger med hela 7–0.

– Jag förväntade mig inför den matchen att de skulle ställa upp ganska lågt, men ställde upp ganska högt istället. Den här gången tror jag dock att de kommer att ställa upp lågt mot oss.

– Det är viktigt att vi har tålamod i vårt spel och vi har kvalitén i laget för att kunna göra mål, säger Ergest.

Fem omgångar återstår av serien. Aneby toppar tabellen på 39 poäng, en poäng före VFF. I och med att lagen möts i sista omgången i Aneby så har VFF avgörandet helt i egna händer.

– Vinner vi de fem sista matcherna så vinner vi serien. Nu fokusera vi på våra matcher och sedan får vi se hur långt det räcker, konstaterar VFF-tränaren.

På grund av skador kommer inte Magnus Eriksson och Jimmy Svensson till spel. Oscar Eriksson saknas på grund av skolan och Andreas Ekberg är ett frågetecken. Besked gavs sent under fredagskvällen om Andreas kan spela eller inte.

– Däremot är Johan Lundin och Faiz Benatallah tillbaka och det är positivt, menar Ergest Fasko.