– Vi har inte satt oss i sportgruppen ännu och dragit upp riktlinjerna inför nästa år, men jag skulle bli väldigt förvånad om ledare och spelare inte siktar på att vi ska nå division 3, säger Björn Karlsson i VFF.

Så här nära som VFF var den här gången att nå spel i trean har inte laget varit tidigare år. I serien var laget en poäng bakom seriesegraren Glömminge IF och kvalspelet var laget en poäng efter kvalsegraren Högsby IK.

– Vi får försöka undvika kval i fortsättningen, konstaterar Björn.

– Vi gjorde en dålig match i kvalet och det var mot Högsby hemma. Sedan gjorde vi två bra matcher borta mot Derby och Åby, tyvärr räckte det inte ända fram.

Enligt Björn var den svaga vårsäsongen som delvis förstörde VFF:s chanser att vinna serien.

– Vi hade flera nya spelare som skulle in laget och en ny tränarstab. Det tog ett tag in allt satte sig, men under hösten visade laget att man har kvalitéer för att spela i trean.

– Tidigare år har hösten varit vår svaga del då det har varit tunt med spelare på träningarna, men i år tappade vi bara tre poäng. En anledning är att vi har varit 18–20 spelare på träningarna under hösten.

Nu börjar det digra jobbet med att få ihop en slagkraftig trupp till nästa säsong.

– Vi gick igenom truppen innan kvalet lite grand. I dagsläget har ingen spelare annonserat att de ska lämna oss och vår förhoppning är att ha ett minst lika slagkraftigt lag till nästa år. Kan vi få behålla nuvarande truppen så anser jag att vi har goda chanser att nå trean. Det visade laget under hösten, säger Björn Karlsson.

När det gäller tränarbiten har VFF redan gjort klart med kvarttetten från i år även för nästa år, nämligen Magnus Fält, Mattias Karlberg, Per-Inge Gustavsson och Janne Nilsson.