VFF är tillbaka i serielunken efter derbysegern mot IFK Västervik i lördags.

– Inför derbyt var det inte så speciellt svårt att tända till, men vi spelar flera matcher i serielunken än derbyn så vi vet hur vi ska göra för att kunna ladda inför en match. En seger mot Höreda är lika mycket värd som en seger i ett derby. Ska vi hänga på i toppen så måste vi kunna ladda om, säger Magnus Eriksson.

Efter att inlett med två oavgjorda matcher så har VFF radat upp fyra raka segrar i division 4 och leder serien efter sex omgångar på 14 poäng. En poäng före Myresjö/Vetlanda. Fredagens motståndare Höreda har tagit fyra poäng på de sex första matcher och ligger näst sist.

– Vi toppar serien utan att vi har spelat på topp i alla matcherna. Vi har dock satt defensiven och sedan har vi gjort mycket mål. Vi har fått ihop det som ett lag och i år känns som vi ett lag.

Vad kan ni slipa på?

– Vi kan bli mera spelförande och rulla boll. Dessutom bli tryggare i vårt passningsspel och ha lite längre anfallsspel, svarar Magnus.

Magnus är inte speciellt förvånad att VFF har inlett säsongen på ett bra sätt.

– Vi hade en bra grund att stå på och sedan har vi fått in offensiv spets. Vi har en bättre bredd i år och sedan har vi tränat bättre i år jämfört med förra året. Vi är strax under 20 spelare på varje träning.

För egen del så har Magnus fått en ny roll i årets VFF-upplaga. Från att ha mest huserat på en kant så spelar Magnus nu centralt på mittfältet.

– Det har varit lite av en nytändning för egen del. Jag var lite osäker innan, men samarbetet med Oscar Eriksson har fungerat bra. Jag har blivit mer delaktig i spelet och gjort flera mål än vad jag brukar göra, säger Magnus Eriksson, som hittills har gjort två mål.

VFF kommer till spel utan Ergest Fasko, Olsjan Xhafa, båda skadade, Oscar Eriksson, avstängd, och Johan Sjökvist, bortrest. Ersätter i truppen gör Robin Jiderblom, Ludvig Gustafsson, Alfred Grahn och Adam Dimpker.

Sporten direktrapporterar från matchen med start kl 19.15.