LÄS MER: Avslöjar: VIK-backen nära SHL

LÄS MER: Nio spelare lämnar VIK

LÄS MER: Två amerikaner klara för VIK

Artikelbild

| Emil Wahlberg.

För nära tre veckor sedan avslöjade VT-sporten att en övergång till värsta rivalen var nära för den omskolade centern, som tagit stora kliv i sin utveckling som back.

– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Namnteckningen var den nyblivna SHL-klubbens första nyförvärv inför kommande säsong efter skrällen i kvalet mot Timrå.

Tidigare under dagen förlängde forwarden Nicklas Heinerö sitt kontrakt.

I VIK var Emil lite av en doldis för konkurrenterna med stort förtroende. Nära 20 minuters effektivt spel i snitt och den bästa plus/minus-statistiken (+9). Han var elva i backarnas poängliga med 24 pinnar. 7 mål och 17 assists.

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt. Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen, säger han till Oskarshamns hemsida.