52 grundserieomgångar – det vet vi. Gissningsvis har Mattias Karlin med team valt att bryta ner säsongen i etapper om 6-7 matcher, där vissa etapper har sitt fokusområde, sin vikt och sin roll i det stora pussel som i slutänden avgör om VIK – för kapaciteten finns – spelar play-off eller – för risken finns – kvalserie.

Den första etappen är tung för VIK:s del. Premiären borta mot Almtuna är ingen enkel uppgift. Ett Tony Mårtensson-förstärkt Uppsala-lag i en premiär kommer inte linda in poängen i ett prydlig paket i neutral zon. Därefter väntar AIK på hemmaplan (lite synd med matchkrock, det fotbollsallsvenska derbyt AIK mot Hammarby går parallellt) innan man ger sig av till Dalarna för bortamöte med Leksand. Ett inte otänkbart scenario är att VIK står på 0-2 poäng efter tre matcher. Sedan följer Karlskrona hemma, Tingsryd borta, BIK Karlskoga hemma.

Så vad är då ett godkänt poängsnitt? De fyra senaste åren har följande skörd krävts för en åttondeplats (som ju tar en till playoff): 75, 77, 77, 74. Säg att 75 poäng räcker. För att skrapa ihop det krävs 1,44 poäng per match. Om första etappen är sex matcher lång (tre hemma, tre borta) bör VIK, för att följa "budget", ha minst åtta poäng. Om jag gissar vidare kan jag tänka mig att VIK är "nöjda" med följande scenario: Almtuna: 1p, AIK: 1p, Leksand: 0p, KHK: 2p, TAIF: 1p, BIK: 3p.

Nåväl – vi kan sia i all oändlighet. Nu drar vi igång det här eländet igen.