Sist VIK var i farten tog man extrapoängen genom ett pangskott från Andreas Frisk. Mot Tingsryd fick man ”bara” med sig en. Jacob Dahlström dansade runt i VIK-zonen och prickade översta maskan bakom en i övrigt vass Viktor Östlund, redan efter 50 sekunder av övertiden.

– Ändå en bra bortapoäng för oss. Vi möter ett starkt hemmalag med tunga spelare, jag tycker överlag att vi står upp bra. Östlund i mål räddar oss ett par gånger men den sista kanske han vill ha tillbaka, säger VIK-tränaren Roger Forsberg efter matchen.

När Emil Wahlbergs power-play-skott styrdes in av Patrik Blomberg i slutskedet av den första perioden var det inledningsaktens fjärde mål. 2–2 och precis så jämnt man kunde ana på förhand. En föraning om vad resten av matchen hade i sitt sköte? Icke. Nästa mål att falla var just Dahlströms avgörande. Dock var det inte alltför nedslaget i VIK-lägret efter matchen. Backen Oskar Drugge:

Artikelbild

| Målvakt. Viktor Östlund hade en hel del att göra i onsdagens bortamatch mot Tingsryd.

– Det var inget skönspel från något av lagen utan man kunde se att det var två lag som behövde poäng. Vi fick med oss en och det var väl det viktigaste. Dom bommade ju två öppna mål i slutet så vi får nog vara glada för att det blev en i alla fall.

Faktum är att både den andra och tredje perioden innehöll en drös målchanser åt båda håll. Nervositeten verkade ta överhanden vid fler än en gång. Något som bäddade för öppna lägen. Så sent som i slutminuten hade först Oskar Svanlund ett guldläge, sedan TAIF:s Daniel Öhrn slarvat.

– Tingsryd bjöd på en del och det gjorde vi också. Båda målvakterna spelade bra. Jag sa till grabbarna efter matchen att regelverket ser ut som så att något lag måste förlora och idag blev det vi, men vi kunde i ärlighetens namn lika gärna ha vunnit.

Hur tidigt försäkrade ni er om att lägga beslag på den poäng ni trots allt hade?

Artikelbild

| Tränare. VIK-tränaren Roger Forsberg var inte alltför nedslagen efteråt.

– Inte så tidigt...vi blåste på ganska ordentligt där i tredje, bland annat hade vi en fyra mot två-situation. Det var nog först med fyra minuter kvar som vi påtalade att vi skulle försöka få med oss den och sedan avgöra i en övertid, säger Forsberg.

Det låter som att det blev en okej start på nya hockeyåret ändå?

Artikelbild

| Tillresta. En klick med Rödblåa fans var på plats i Nelson Garden Arena.

– Spelmässigt absolut. Jag tycker att vi rakt igenom gör en bra bortamatch. Poängmässigt hade jag såklart gärna önskat i alla fall en till, avslutar Roger Forsberg.