LÄS MER: "VIK:s drömvärvning - meriterad kanadensare

 

LÄS MER: KLART: VIK värvar tjeckisk forward

 

LÄS MER: Bästa värvningarna i VIK - och sämsta

 

Det är 20-årige Kim Johansson – som tidigare har spelat för VIK – som väljer att återvända till klubben.

Senaste säsongen var Kim inlånad till VIK från Luleå och spelade 18 matcher i Hockeyallsvenskan.

– Det var aldrig något svårt beslut. Jag funderade en kväll och det här beslutet känns rätt. Jag tror på Mattias Karlin och Emil Georgsson, säger Kim Johansson.

Kim är född och uppväxt i Luleå och har varit sin moderklubb trogen hela karriären. Där har han hunnit med spel i J18- och J20-laget i fem säsonger och de två senaste säsongerna har han testat A-lagsspel i SHL i 15 matcher.

– Jag fick ett bra intryck av staden och klubben när jag var här förra säsongen. Då var jag inte redo mentalt och det märktes i längden. De första matcherna spelade jag som i ett rus, men jag hittade aldrig tryggheten.

– Det var en stor omställning förra gången. Det var första gången jag flyttade från Luleå. Den här gången är jag på plats när säsongen drar igång, säger Kim Johansson.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar att Kim återvänder till Västervik så här i ett pressmeddelande:

"Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till allsvenskan så kan han få chans att få de spelminuter han behöver för sin utveckling".

Han skriver där vidare:

"Kims första matcher hos oss ifjol lovade gott, men precis som hela lagets trubbiga start förra säsongen, så blandade Kim sina insatser också. I och med att Kim är Västerviks spelare från start denna säsong så känns detta mycket spännande".

vik