Det annonserade klubben via ett pressmeddelande på fredagen. Erik Gustafsson kom till Västerviks IK inför säsongen 2014-15 efter spel i Borlänge HF. Hittills har det blivit 163 allsvenska matcher under de tre senaste säsongerna – totalt 262 tävlingsmatcher i rödblått.

– Vi är glada över att hitta en lösning med Erik över nästa säsong. Erik är inte bara en solid back utan också en bra kille i omklädningsrummet och är nu den spelare i truppen som spelat längst i klubben, säger Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, som fortsätter:

– Erik blir ju nästa gubbe som kliver över 300 matcher i VIK, Är han skadefri och får spela några slutspelsmatcher så kommer han att kunna kliva upp på flest spelade matcher i klubben redan nästa säsong, bara 28 år gammal.

Erik Gustafsson själv säger följande om resonemanget bakom en fortsatt karriär i VIK.

– Nu när allt är i hamn känns det jättebra. Jag trivs både i laget som vi haft och i klubben. En stor anledning till att jag stannar kvar är att jag trivs bra i stan. Jag har skaffat mig ett liv utanför hockeyn i stan också, samtidigt som jag har närheten hem till Oskarshamn med familj och vänner. En ganska optimal lösning på så sätt.

Hur ser du på ert lagbygge hittills?

– Det känns jäkligt spännande, faktiskt. Backsidan är nästan intakt från förra säsongen, vi har tappat Emil Wahlberg men fått in Anton Sundin och Alexis Binner så backsidan ser bra ut och framåt känns det som att det ser bra ut också. Ett spännande lag. Jag tror att det var viktigt för föreningen och laget att få behålla Darren Nowick ett år till.