LÄS MER: Han bröt VIK-träningen

Hittills har nyförvärvet från Troja/Ljungby svarat för en assistpoäng och den kom borta mot Vita Hästen.

– Det är inte riktigt den starten jag ville ha. Spelmässigt har det gått okej, men en poäng på nio matcher var inte precis det jag längtade efter.

Artikelbild

| Jens Holmström trivs i rollen som center mellan Darren Nowick och Emil Alba.

Efter att ha spelat forward inledningsvis fick 27-åringen spela center mot Vita Hästen mellan Darren Nowick och Emil Alba i samma formation.

– Spelmässigt har det känts bra. Det fungerade bra att spela center mot Hästen och förhoppningsvis får jag fortsätta där. Vi gjorde ett mål och hade många bra lägen. Lägen känns det som vi har haft mycket under säsongen, men det har inte släppt. Förhoppningsvis släpper det nu.

På torsdagens träning spelade Jens Holmström tillsammans med Nowick och Alba.

– Det känns jättebra och jag hoppas vi får fortsätta med det. Det är bra grabbar och de är roliga att spela med.

En poäng så här långt, är det något man åker och funderar på?

– Klart det är frustrerande, men det gäller att inte tänka eftersom det är då man får hjärnspöken. Jag är här för att spela bra hockey och ibland trillar inte poängen in, men jag vet att det kommer att vända.

Han har hittills fått stort förtroende av tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson som placerat Jens i antingen första- eller andrakedjan.

– Det har fungerat jättebra med tränarna. Vi har dialog hela tiden. Både jag och de vill ha ut mer av mig och det är inget jag hymlar om. Jag får tips och de ger förtroende istället för att plocka bort en. Jag får konstruktiv kritik istället för att de undrar vad jag håller på med.

– Det kommer att gå bra och det kommer att lossna. Jag försöker inte tänka så mycket.

LÄS MER: Finsk legendar scoutade VIK-spelare

VIK har spelat elva matcher i Hockeyallsvenskan och laget väntar fortfarande på första trepoängaren. Borta mot Pantern på fredagskvällen finns chansen att spräcka den förhatliga nollan.

– Vi har spelat jäkligt bra i flera matcher utan att få med oss några poäng. Hedersamma förluster är farligt. I slutändan är det poängen som räknas och det är vi väl medvetna om.

– Man får inte få panik, för det är samma sak som med min poängskörd. Då börjar man stirra sig blind på det och allt låser sig. Det viktigaste är att spelet sitter, det är en lång serie. Det hade varit värre om vi hade tagit lika många poäng som vi har gjort på tur eller att spelet inte hade suttit. Då hade man varit mera orolig.

Det är en spelsugen Jens Holmström som kommer till spel eftersom han missade matcherna mot Södertälje och Björklöven på grund av sjukdom.

vik