Sportens fem bästa:

5) Kim Johansson, back.

Blandar fortfarande en del i sin beslutsfattning men har förbättrat den delen avsevärt utan att försumma sin offensiva instinkt. Vi ska komma ihåg att Johansson är förstaårssenior och att allsvenskan är näst högsta serien. Att logga dom minuter han då gör är starkt.

Artikelbild

4) Kevin Schulze, back.

Den småväxte men ack så kvicke Schulze har visserligen sjunkit lite i prestationerna senaste veckan – och därmed höjt ett litet varningens finger för hans jämnhet. Dock har hans toppar varit exceptionellt höga och han är fortfarande tidigt inne på sin europeiska karriär. Grymt viktig för VIK.

3) Emil Kruse, målvakt.

Målvaktsmatchen kändes relativt öppen på förhand, möjligen att Kruse, då han kommer in på lån från SHL, hade ett litet övertag. Det gapet har i så fall bara ökat och Kruse har höjt sitt spel från försäsongen och i ärlighetens namn varit poängräddare åt VIK mer än en gång.

2) Emil Alba, forward.

Beskrevs som en joker när han värvades och hittills har VIK fått jackpot från Alba. Egentligen inte så konstigt om man ser till vilka kvaliteter han besitter. Nästa steg är att göra mål på flera sätt. Onekligen intressant att följa hans utveckling.

1) Trevor Mingoia, forward.

Värvades sent men vilken utväxling VIK har fått av amerikanen. Det tog några rundor innan han fick in siktet men nu levererar han match efter match. Leder den interna poängligan och är ett hot i stort sett varje gång han intar offensiv zon då hans lurighet och nyckfullhet skapar ytor för hans spelsinne.

Sportens fem frågetecken:

Andreas Frisk, back.

Spelar mycket, både i fem mot fem och power play. Att då stå på en poäng måste anses vara underkänt. Har inte heller varit den jätte defensivt som VIK behöver.

Jens Holmström, forward.

Lite samma sak som för Frisk. Spelar mycket och i många situationer. Sliter alltid förtjänstfullt – men har inte mycket konstruktivt uträttat. En av flera offensiva krafter som måste höja sig om VIK ska lyfta i tabellen.

Alexander Lindqvist Hansen, forward.

Har en tuff, defensiv, roll med tydliga uppgifter. Gör visserligen den helt okej och bidrar med energi till laget. Jag hade förväntat mig en lite jobbigare "Flash" som smäller på och utmanar lite mer.

Filip Suchý, forward.

Måhända hårt att sätta den unge tjecken här då han, som det så fint heter, skapar många lägen. Måste dock börja omsätta dem i mål och bara de senaste matcherna har han antingen väntat för länge eller missat mål i avgörande moment. Noll mål fortfarande.

Emil Wahlberg, back.

Ingen usel inledning på något sätt och en omställning att spela med en mer ostrukturerad back som Kim J, men den frejdiga Wahlberg har vi bara glimtvis sett hittills. Nätade senast och kanske lossnar det nu?