Efter två år på University of Maine i nordöstra USA avbryter den Stockholmsfödde backen sina studier för att hoppa på en professionell chans i VIK-tröjan. Proffskontraktet betyder att han inte kommer kunna spela collegehockey igen men om han vill återuppta studierna senare får han det. När han ska förklara resonemanget bakom beslutet låter det såhär:

– Jag kände att jag ville hem till Sverige och började kolla på mina alternativ. Efter att ha pratat med Emil (Georgsson, sportchef VIK), fick jag en bra bild och jag kände att de tror på mig som spelare och att det finns bra möjligheter att utvecklas för mig.

20-årige Binner spelade pojkhockey i SDE i Stockholm innan flytten till Nordamerika gick: först till ett Select-program, sedan Green Bay Gamblers innan han alltså hamnade i Maine. Den reslige backen ser med tillförsikt fram emot att återvända till svensk ishockey.

– Man har följt allsvenskan när man växt upp och också under åren där borta. Det ska bli en spännande ny utmaning.

Han fortsätter med att beskriva sin spelstil:

– Defensiven ska ordnas först men jag ser mig som en tvåvägsback som gärna följer med i anfallen.

En uppdatering av ligan har han fått av tidigare AIK-spelarna och kompisarna Max Lindholm och Daniel Muzito Bagenda. Av de spelare som tillhör VIK till kommande säsong känner han främst till ett par.

– Erik Ullman och jag är bekanta och jag mötte Peter Krieger i collegeligan förra säsongen, säger Alexis Binner.