Under torsdagskvällen ställdes duon mot en annan före detta lagkamrat i Linköping.

Men trots att Dan Pettersson gjorde mål och förde LHC till en 4–2-seger så skulle mycket av eftersnacket handla om Patrik Blombergs tackling – eller snarare kollision – som gjorde att Almen Bibic blev otäckt liggandes i nästan tio minuter och fick bäras ut på bår med nackkrage av ambulanspersonal.

Efter en lång diskussion på isen valde domarna dock att fria Blomberg helt efter att Bibic gått in för tacklingen och ex-Västervikaren från början varit puckförare.

Artikelbild

– Jag såg att han kom och försökte bara göra mig så beredd som möjligt. Sedan såg ju alla vad som hände och jag måste helt enkelt ha träffat honom väldigt olyckligt. För jag försökte som sagt bara möta upp hans tackling.

Han fortsätter:

– Man önskar ingen att bli liggande och knappt röra på sig. Nu var väl de första rapporterna från sjukhuset ganska bra, så det känns skönt. Hockey går snabbt och tyvärr händer sånt här ibland.

Händelsen skedde i den första perioden vid ställningen 0–0 och blev startskottet på ett riktigt målkalas när LHC först tog ledningen innan Timrå vände tillbaka på matchen med två raka mål under loppet av bara 51 sekunder.

– Överlag tyckte jag att vi gjorde en rätt bra bortamatch. Men när de väl fick in två snabba mål till 3–2 blev det mentalt tufft. Vi orkade inte riktigt, fortsätter Blomberg.

Även om det blev sjunde raka matchen utan poäng för både Blomberg och Drugge så har dem spelat de flesta matcherna, snittat över tio minuter per match och växt in i den där SHL-kostymen som långt ifrån alla trodde att de skulle klara av.

– När jag har fått chansen har det känts rätt bra. Vi har ganska många forwards så det är roligt att få förtroendet. Jag tycker att vi har ett bra lag och att vi ligger på övre halvan är jag inte särskilt överraskad över ändå.

I själva "VIK-mötet" blev det dock Dan Pettersson som fick det allra sista ordet när han satte 4–2-spiken i kistan med dryga minuten kvar av matchen.

Ett mål som betydde att hans LHC befäste serieledningen ytterligare.