Fem matcher, plus träningar, fick Lukas Löfquist på sig att visa sig förtjänt av ett kontrakt. Efter matchen mot Vita Hästen i tisdags hymlade han inte med sina förhoppningar, då sa Löfquist så här:

"Jag hoppas verkligen på att få stanna och fullfölja säsongen med VIK. Hockeyallsvenskan är helt rätt nivå för mig och jag trivs kanon med laget".

Under onsdagsförmiddagen tog VIK-tränarna Roger Forsberg och Ragnar Karlsson, tillsammans med sportchefen Tomas Lind, beslutet att ge att Löfquist ett kontrakt som löper över hela säsongen.

– Vi var eniga alla tre. Lukas har visat sin förmåga att hitta målet när han har kommit in i slottet. I vår sits är alla sådana speltyper värdefulla, säger Tomas Lind.

– Lukas har haft vissa problem med matchtempot över en hel match. Men det är inte så konstigt med tanke på att han hade en lång frånvaro från matcher innan han kom till oss. Det har blivit bättre för varje match och den utvecklingen kommer att fortsätta, säger Lind.

– Vi har tålamod och tror på Lukas. Han kanske blir lugnare nu när han har en fast plats i truppen vilket kan göra att han levererar ännu bättre.

Angående den skadade trion, Victor Öhman, Emil Georgsson och Jörgen Karterud, rapporterar Tomas Lind följande:

– Öhman och Georgsson är nära en comeback i matchspel. Jag skulle tro att åtminstone en av dem spelar på fredag, säger Lind och lägger till:

– Jörgen är det besvärligare med. Han ska till en specialist i Oslo, landslagets sjukgymnast, och bli undersökt samt få tips på hur han kan träna på bästa sätt. Det är svårt att säga, men jag kan tänka mig att Jörgen blir borta i ungefär en månad till.

Med Löfquist på kontrakt, och om vi räknar med Öhman, Georgsson och Karterud, förfogar VIK över 16(!) forwards.

Det är ingen vågad gissning att spelare kommer att få lämna när Öhman och Georgsson är tillbaka.

– Just nu törs vi inte skeppa iväg någon. Men det är klart att det lär hända grejer. Vi vill inte ha spelare på läktaren, det gynnar ingen, speltid är alltid bättre. Sedan om det blir utlåning eller en ny klubb på heltid får vi ta ställning till när det blir aktuellt, säger Tomas Lind.