Han briljerade redan på försäsongen och höll en hög nivå under hela säsongen och många skulle nog hävda att han var den allra bästa VIK-spelaren säsongen 2018/19. Och nu kommer han alltså åter för ännu en säsong.

– Jag hade en så bra första säsong på alla sätt från klubben, fansen och när jag fick en chans att komma tillbaka så var beslutet lätt, säger Darren Nowick, som stod för 30 poäng på sina 52 VIK-matcher.

Därefter återvände amerikanen hem, dels för att operera sig för magbråck och dels för att bli pappa. Båda bitarna har gått bra. Mitt i allt har han omgärdats av SHL-rykten där såväl Brynäs som Djurgården nämnts som potentiella klubbadresser.

– Det blir en kortare startsträcka då jag redan känner klubben, coacherna och de flesta spelarna sedan innan, menar Nowick.

Sportchefen Emil Georgsson var i pressmeddelandet som förkunnade förlängningen av kontraktet belåten.

"Vi är riktigt glada över att Darren återvänder till oss nästa säsong. Redan från start förra sommaren visade han att han skulle bli en viktig spelare för oss och under säsongen blev han bara bättre och bättre. Darren har en spelstil som passar perfekt för svensk hockey i allmänhet och i Västervik i synnerhet. Bra på skridskorna, stark på puck och skicklig på små ytor. Att få bygga vidare med Darren nästa säsong känns inspirerande."

Nowick blir en del av VIK-truppen den 15:e september – och han är redan nu taggad.

– Jag ser fram emot att återvända för en ny produktiv säsong och vinna ishockeymatcher.