"Spelare som alltid gör jobbet" "Är en proffsig spelare", "Spelartypen vi sökte", ja standardfraserna duggar tätt under silly season och det är, som jag försöker påminna om så ofta det går, först i efterhand det går att analysera om en klubb eller spelare valde rätt. Jag ska kika i min privata lilla spåkula för att se hur det kan tänkas gå för de spelare som lämnat VIK.

Jonas Fransson: Lägger ju av och min uppfattning var att han kändes tillfreds med det. Kommer säkerligen att lyckas med vad han än tar sig för härnäst.

Oskar Carlsson: Lämnade för hemklubben Vimmerby i division ett. Kommer förmodligen få en mycket stor roll och chans att få tillbaka självförtroende i ettan. Klokt val!

Artikelbild

Oskar Drugge: Skrev på för Timrå och vips var Drugge en SHL-back. En av två högerskjutande i Timrås åtta man stora backsida och Drugge lär få en ärlig chans att ta en tröja, något jag håller som högst troligt att han gör.

Joakim Englund: Lägger med stor sannolikhet av och den här historien har det skrivits en hel del om. Jag hoppas få se Englund i en hockey-roll igen inom kort.

André Astley Rydberg: Hamnade efter sitt gästspel i VIK i Tranås och det känns som en mer lämplig kostym. Var inte HA-redo.

Patrik Blomberg: Genombrottssäsong i VIK och gör Drugge sällskap i Timrå. Hade, i min värld, kanske mått bättre av en till säsong som ledande center i andraligan. Har visserligen farten och styrkan för SHL och hans seriositet kan ta honom långt.

Artikelbild

Mattias Elfström: Hade en hackig säsong i flera olika konstellationer och positioner. Fick aldrig fäste riktigt. Oklar framtid men en nystart i division ett känns lagom. Jag fick dock uppfattningen att Elfström inte tyckte hockey var jätteroligt längre.

Christopher Fish: Flyttade till Hästen av sociala skäl och är såklart ett tungt tapp för VIK. Otroligt nyttig för det lag han representerar och jag skulle bli förvånad om han inte stod för en stark säsong även i Norrköping. Dock: max tolv mål!

Artikelbild

Emil Georgsson: Fortfarande VIK-aktuell i allra högsta grad, numera som sportchef. Det var kanske rättan tid för Georgsson att sadla om även om han med säkerhet hade kunnat bidra i flera VIK-upplagor även på isen.

Joacim Hedblad: Det kändes som 50/50 och Hedblad valde att lägga av. Tung förlust för VIK då Hedblads tjurighet varit en mycket värdefull egenskap.

Jörgen Karterud: Körde fast lite i VIK, var känslan. Det genombrott som låg och bubblade kom aldrig och kanske ett miljöombyte är precis vad han behöver. Kommer dock inte få någon jättestor roll i Karlskrona vilket gör att jag ifrågasätter klubbvalet lite.

Marcus Lindblom: Liknande situation som för Astley. Har mycket hockey i sig men kändes inte helt HA-redo, även om det är svårt att komma in mitt under säsong. Ett par starka ettan-säsonger så är han tillbaka i ligan, tror jag. Främst explosiviteten som saknades.

Lukas Löfquist: Här höjde jag initialt på ögonbrynen, då känslan var att Löfquist skulle kunna få en hyggligt stor roll i VIK. Men en titt på Hästens forwardssida senare anser jag att Löfquist gjorde rätt och att möjligheterna till toppminuter är större hos VIK:s rival.

Dan Pettersson: Ett stort litet steg från VIK till Södertälje. Ett på pappret tokstarkt SSK. Klokt att skynda långsamt och Pettersson vill säkert bli lite bättre på allt innan han ger sig på SHL. För där kommer han att hamna, det är jag övertygad om.

Alexander Wiklund: Blir kvar i ligan, men norrut. Björklöven har knutit upp honom och det kändes nog bäst för samtliga inblandade att gå skilda vägar. Lär få liknande uppgifter där som han hade i VIK, dock utan den orimliga mängd PP-tid han fick under Roger Forsberg.

Victor Öhman: En flytt som förvånade mig lite. Ger upp den statusen och på förhand givna topp-platsen för ett spetsigare IK Oskarshamn. Istället för återförening med Karlin blir det återförening med Håkan Åhlund. Blir onekligen spännande att följa Öhman i vinter. Det ska kommas ihåg att situationen var annorlunda när kontraktet skrevs på.

Kalle Östman: Imponerade på många under sin skadehärjade säsong och landade ett bra kontrakt i Västerås. Klokt av VIK att inte hänga med i budgivningen och det ska bli intressant att se hur Östman hanterar det ansvar som kommer med kontraktet.

Summa summarum: Ganska rimliga övergångar över lag. Vissa hade kört fast, behövde ta nästa steg eller liknande. Såklart extra kittlande att se hur det går för SHL-duon, Dan Pettersson och Öhman.