Den första perioden var en period som VIK till synes växte in i. Karlskrona hade pucken under stora delar av inledningen och tog följdaktligen ledningen efter drygt sex minuter medan Andreas Frisk satt utvisad. Men VIK:s replik lät inte vänta på sig. Trevor Mingoia fick dubbelmarkering på sig bakom kassen, spelade bort dem båda och serverade öppet läge till Darren Nowick. Nowick fintade ner KHK-keepern Arvid Holm och lyfte in 1–1. Ett vackert mål. Efter kvitteringen tog VIK över matchen en aning utan att för den delen skapa drösvis med chanser. På det stora hela var det en ganska jämn period.

Period nummer två kan dessvärre inte kategoriseras som underhållande. Den började heller inget vidare för VIK. I första bytet skulle Trevor Mingoia transportera pucken genom mittzon. Då tvärstannade pucken. En fläck på isen hade inte frusit ordentligt och sög åt sig pucken. Det gav två hemmaspelare fritt läge och Marcus Paulsson, nybliven kapten för Blekinge-laget, kunde sätta dit ledningsmålet bara 55 sekunder in. Det visade sig bli det enda målet i en period som präglades av avblåsningar, icings, offside och några utvisningar. VIK hade ett bra PP-spel dock utan utdelning.

I den trejde var det inledningsvis mest KHK, även om jättechanserna uteblev. Istället skapade Jonathan Rodensjö ett läge som en hemmaback stoppade på mållinjen. Offensivt för VIK:s del var det främst Nowick och Mingoia som hotade, även om de vid avgörande tillfällen slarvade bort den sista passningen vid några tillfällen. Efter power breaket flyttade VIK fram positionerna och gjorde en kraftansträngning för att utjämna siffrorna. När VIK började ta över smög Daniel Norbe ner från backplats, fick en fin passning och prickade in 3–1 i det kryss Kruse kom ifrån. 17:40 stod tavlan på när VIK-spelarna jublade för reducering. Då hade Philip Rondahls till synes harmlösa skott letat sig in mellan benen på Holm, något som bäddade för spännande avslutningsminuter. Men närmare än så kom VIK inte utan föll mot kommande seriekollegan.