– Det är ABC som gäller: att man tar hemjobbet, smäller på i närkamperna och är noga med pucken. Annars vinner man inga matcher oavsett motstånd, förklarar VIK-tränaren.

VIK-spelarna har under veckan fått köra dubbla pass: mer laginriktat på förmiddagen och individanpassat på eftermiddagen. Och även för tränarna är det intensiva, långa arbetsdagar.

– Speciellt när det är så många nya. Men jag har lite tur att jag brukar lära mig namn och vem som är vem ganska fort.

Har du något knep där?

– Nej, egentligen inte. Jag behöver bara se dem en gång så vet jag vem det är sen.

De hårt belastande försäsongsveckorna brukar ta ut sin rätt på truppen i form av ömmande ljumskar, gamla skador som blossar upp eller småskavanker som skavsår. Något sånt har inte drabbat VIK ännu dock.

– Peppar, peppar så är alla tillgängliga. Och beträffande spelet så tar det sig mer och mer. Kellen Jones är inne i det också och kommer att spela ikväll, berättar Karlin.

VIK:s nyanlände kanadensare har tränat i knappa två veckor med laget och i kvällens match kommer han att bilda kedja med Jonathan Rodensjö och Filip Suchý.

Jones är bara ett av alla nyförvärv – och Karlins magkänsla säger att gruppen trivs med varandra, alla nya anleten till trots.

– Nu är ju inte jag med i gruppen hela tiden på det sättet men känslan är att det är så och jag har ändå hunnit vara med ett tag nu.

vik