Domarna hamnade i fokus nÀr VIK föll igen

En lag i motgÄng har inte turen pÄ sin sida. Det fick VÀsterviks IK bittert erfara nÀr femte raka förlusten inkasserades.

AIK:arna jublar efter segermÄlet medan VIK:s Lukas Wernblom bara kan konstatera faktum.

AIK:arna jublar efter segermÄlet medan VIK:s Lukas Wernblom bara kan konstatera faktum.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-09 22:27

AIK slog in segermĂ„let till 3–2 med 18 sekunder kvar av matchen sedan VIK:s Alexis Binner bjudit pĂ„ en "indianare" i egen zon som Carl Wassenius inte var sena att utnyttja.

Vid tvÄ tillfÀllen innan baklÀngesmÄlet skrek VIK-spelarna och stora delar av hemmapubliken pÄ utvisning för AIK:are, men det blev inget gehör hos domaren.

Efter matchen hade VIK:s trÀnare Mattias Karlin ett lÄngt samtal med domarna för att fÄ en förklaring till de uteblivna utvisningarna.

– Det var rĂ€tt mycket utvisningar Ă„t bĂ„da hĂ„llen sĂ„ det var inte det att vi var förfördelade eller AIK var det. Problemet blir dĂ„ nĂ€r man har tvĂ„ utvisningar inom loppet av tio sekunder och inte tar dem. Man blir vansinnig. Det var inte dem som gjorde misstaget att det blir mĂ„l, men det Ă€r klart hade de blĂ„st utvisning sĂ„ tror jag att vi inte hade tappat alla poĂ€ngen. Det Ă€r det jag kĂ€nner att det blir inte riktigt konsekvent, sĂ€ger Mattias Karlin.

– Jag vill hĂ€vda att de inte tar utvisningarna pĂ„ grund av att det Ă€r tight och lite tid kvar för att de inte vill avgöra matchen. Nu blev det avgörande Ă„t andra hĂ„llet istĂ€llet. 

Vad fick ni för svar frÄn domarna?

– De erkĂ€nner att de gjorde fel, men hjĂ€lper inte oss. Vi fĂ„r inte flera poĂ€ng för det, svarar Mattias.

VIK var i ledningen med 2–1 inför tredje perioden efter tvĂ„ mĂ„l i numerĂ€rt överlĂ€ge genom Ken JĂ€ger och Peter Krieger.

Det vill sig inte för VIK i tredje perioden sÄ hÀr lÄngt den hÀr sÀsongen. Laget har inte vunnit en enda tredje period pÄ de Ätta inledande matcherna.

– Det gĂ„r upp och ner. Jag tycker första perioden Ă€r vĂ€l okej, men inte mer. Vi var lite för passiva stundtals. Vi tappade pucken pĂ„ fel stĂ€llen. Vi hade en del farliga lĂ€gen. Jag tycker andra perioden Ă€r bĂ€ttre. Vi har bĂ€ttre struktur och vi har dem i gungning, men vi tar inte vara pĂ„ spelet i numerĂ€ra överlĂ€gen. Vi drog pĂ„ oss en hel utvisningar i tredje perioden och det gjorde att vi aldrig kom in i perioden. Sedan Ă€r det olyckligt det som intrĂ€ffar, konstaterar Mattias Karlin.

Karta: Plivit Arena
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!