Redan efter första bytet i cupmötet med Tranås i fredags behövde backen Emil Wahlberg behandling. Han hade fått en skena på ena låret som rivit upp ett ordentligt sår. Han häftades ihop tillfälligt och fullföljde turneringen. Mot Karlskrona i morgon saknas han dock.

– Det handlar om tre-fyra dagar. Lite antibiotika så är han med igen. Jag hoppas han är i spel mot Hästen på torsdag, säger Karlin.

Värre är det med Niklas Folin. Han skadade sig i lördagens match mot Vimmerby, men fortsatte spela.

– Det var kanske inte så bra. Det kan handla om en tids frånvaro, berättar Karlin.

Huruvida det rör sig om en skada på under- eller överkroppen vill Karlin däremot inte berätta.

– På kroppen, kan vi säga, skrattar Karlin.

Sandströms Trophy slutade ju i moll för Västerviks IK då Vimmerby tog hem slutsegern efter hela 6–1 i finalmatchen. VIK fick dock en del läropengar att ta med sig och förvalta.

– Framförallt måste vi skapa en trygghet i vårt spel som går att luta sig mot när vi har en sämre dag. Vi kommer inte att vara så pass nedtränade under säsong som vi var i helgen men under 52 matcher kommer vi inte alltid att vara på topp. Då gäller det att ha ett spel som håller även sämre dagar.

På tisdagen väntar bortamöte mot kommande seriekollegan Karlskrona för ett VIK som i skrivande stund alltså bara har fem backar tillgängliga.

– Just nu är det tolv forwards och fem backar men vi får se vad som händer. Det ordnar sig på nåt sätt, säger Karlin avslutningsvis.