"Varje poäng är viktig för tabellen"

Snacka om en efterlängtad och välbehövlig poäng för Västerviks IK.

Rob Bordson gjorde sin första match för VIK i seriesammanhang.

Rob Bordson gjorde sin första match för VIK i seriesammanhang.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-12 21:37

Efter fem raka matcher utan poäng så fick VIK med sig en poäng efter en sen kvittering till 2–2 mot topplaget Timrå IK på lördagskvällen i Plivit Arena.

Till slut blev det gästerna som fick det sista ordet sedan allsvenska skyttekungen Albin Lundin – hans tionde fullträff på nio matcher! – slagit in 3–2 i förlängningen i numerärt överläge.

Amerikanske centern Rob Bordson gjorde debut för VIK i seriesammanhang.

– Det var en bra match och vi spelade bra. Vi fick spela i ledning och sedan fick vi spela i underläge. Timrå är ett bra lag och ligger i toppen för en anledning. Det var inte resultatet vi ville ha, men tittar man på klockan med mindre än två minuter kvar och vi låg under så är det bra att vi får med oss en poäng, säger Rob Bordson.

Emil Alba gav ledningen i första perioden när han tog vara på returen på Erik Ullmans skott.

Timrå vände i andra perioden till en 2–1-ledning sedan VIK svarat för sämsta perioden i matchen.

Det var inte mycket som talade för hemmapoäng inför tredje perioden i och med att VIK inför matchen inte hade vunnit någon tredje period hittills.

Nu blev det ändring på detta eftersom Oskar Petterson med mycket vilja och kämpaglöd kunde trycka in kvitteringen till 2–2 med 50 sekunder kvar sedan VIK plockat ut målvakten Samuel Ward.

Det blev alltså Timrå som fick det sista ordet i och med att Albin Lundin avgjorde i förlängningen.

– Ibland måste gå igenom tuffa tider innan man kommer till de goda tider. Vi kommer inte att förlora för evigt. Det här ger självförtroende och varje poäng är viktig för tabellen. Vi har spelat två bra matcher på slutet och fortsätter vi att spela så har vi en bra chans att vinna matcher.

Rob spelade i en kedja tillsammans med Victor Öhman och Darren Nowick.

– De är två duktiga spelare. De har varit lyckade i den här serien tidigare. De har bra teknik och förhoppningsvis kan jag ge dem bra passningar som de kan göra mål på.

Detta var alltså Rob Bordsons första match efter skadan han ådrog sig under försäsongen.

– Det känns bra att vara tillbaka i en seriematch. Det var min första tävlingsmatchen sedan våren 2018. Det är skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher.

Hur långt ifrån är du 100 procent matchform?

– Det är en bra fråga som det är svårt att svara på. Det kan vara på tisdag eller på fredag. Det får ta den tid det tar. 

Hur kändes tajmingen och tempot på isen?

– Det kändes okej och det var tillräckligt bra för at vara på isen. Annars hade jag inte spelat. Jag vet att jag att det kommer bli bättre. Jag kände inte av den tidigare skadan någonting, svarar Rob Bordson.

Oskar Pettersson jublar sedan han kvitterat till 2-2.
Oskar Pettersson jublar sedan han kvitterat till 2-2.
Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!