LÄS MER: Hockeysvepet – allt du behöver veta

För Karlin blir det första gången han ställs mot Modos för året nye huvudtränare Björn Hellkvist.

– Vi vet hur Modo vill spela och det är en jämn liga med jämna lag. En bra dag kan man fälla vem som helst, menar Karlin.

Den bleka insatsen mot Västerås i onsdags har lämnat en liten tagg i VIK-bossen.

– Såklart måste vi gå vidare men jag är fortfarande besviken över att vi inte kommer upp i den nivå vi vill över 60 minuter.

Vad ska VIK då förändra för att kunna rå på Modo?

– För det första så måste vi åka mer skridskor. Mot Västerås var vi alldeles för stillastående i halva matchen och då blir man ett lätt byte. Sedan som jag sa efter matchen i onsdags måste vi vara mer aggressiva och ta oss till ytorna som är farliga.

LÄS MER:Här är VIK:s tuffa schema

Med sig på bussen upp mot Örnsköldsvik (när Sporten nådde Karlin var VIK-bussen i Härnösand) hade han samma gäng som spelade mot Västerås i onsdags. Någon laguppställning var på torsdagen inte klar.

– Vi har samma gubbar som senast att jobba med, sen hur vi formerar dem är inte riktigt spikat.

Modo har gått starkt i serieupptakten. Sex av de sju första matcherna har slutat med segerjubel för Ö-vikslaget, varav en på övertid. VIK går alltså in som solkar underdog i den här fajten. En position Karlin trivs i.

– Ja, vi är inte storfavoriter direkt. Jag hoppas att vi kommer upp i den nivå vi kan spela på för då har vi som sagt chans att ge dem en riktig match, säger Karlin, som alltså saknar avstängde backen Erik Gustafsson och skadade forwardsduon Gabriel Desjardins och Mikael Hedlund.