Efter tre raka förluster tog VIK en nödvändig trea mot Tingsryd i onsdags. Nya poäng är givetvis målet på fredagskvällen – och det tightar till sig i tabellen. Undertecknad frågade VIK:s huvudtränare Mattias Karlin hur det är att jobba i en tillvaro där mycket står på spel varje kväll.

– På ett sätt roligt, det blir slutspel tidigare på nåt sätt när alla matcher gäller mycket. Det blir en högre anspänning varje match och förhoppningsvis lär man sig saker längs vägen, både som spelare och ledare.

BIK Karlskoga har gått starkt under spelåret och parkerar inför bataljen på fjärde plats i tabellen. Vändningen, där VIK tappade 4–1 till 4–6, svider fortfarande hos VIK-tränaren.

– Vi känner att vi ligger lite minus på dem, poängmässigt. Den där trepoängaren vi kastade iväg vill vi gärna ha tillbaka.

Vad har du för bild av BIK?

– Att det är ett hårt jobbande lag, som också har lite spets. Det har rullat på för dem och de har inte haft några större dippar utan tagit sina poäng i en jämn ström. Ett homogent lag som började bra och därefter bibehållit självförtroendet.

Skulle inget oförutsett hända räknar Karlin med att åka upp till Värmland med samma manskap som bärgade trepoängaren mot Tingsryd. Tre veckor återstår till deadline och Karlin förklarar truppläget.

– Vi har 13 forwards och det funkar bra när man är skadefria. Vi har fram till den 15:e februari på oss och ska vi ta in någon ska det kännas rätt, det ska inte bli någon bara för att. Det är svårt att säga idag hur vi kommer att göra.