– Det var ändå helt okej. Karlskrona är ett ganska bra lag och vi stod upp på ett hyggligt sätt, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

VIK åkte på ett ordentligt dråpslag i inledningen av den andra perioden. En ofrusen isfläck i neutral zon ställde Trevor Mingoia och hans lagkamrater, däribland Gustafsson, helt. Istället fritt läge för två hemmaspelare som inte gjorde något misstag. Marcus Paulsson var sist på pucken som betydde 2–1.

– Pucken stannade och Trevor fortsatte framåt. Det var lite synd, det tredje målet vi åkte på var också lite olyckligt, säger Karlin.

2–1-målet gav Karlskrona sin andra ledning i matchen. Det var nämligen de som inledde målskyttet drygt sex minuter in i första perioden. VIK:s replik kom blott 40 sekunder senare då Trevor Mingoia snyggt serverade Darren Nowick fritt i slottet. Nowick fintade ner Arvid Holm i hemmaburen och lyfte in kvitteringen.

I mitten av den tredje perioden flyttade VIK fram positionerna för att utjämna. Då passade nye KHK-backen Daniel Norbe på att vispa in 3–1 med drygt fyra minuter kvar. Philip Rondahl reducerade en minut senare och skapade nerv inför avslutningen. Plockad målvakt till trots lyckades man inte kvittera utan fick se sig besegrade.

– Vi får ett par jobbiga mål emot oss men genomför matchen skapligt ändå. Det var ett steg framåt mot Vimmerby-matchen, vi var bra mycket piggare idag, menar Karlin.

Matchen var på det stora hela ganska jämn. En uppfattning Karlin delar.

– Det svängde lite fram och tillbaka. Vi gick in med inställningen att minimera misstagen och även om vi bjuder på en del så var det mycket bättre. Alla sliter där ute, säger Karlin slutligen.