Den förväntade anstormningen från hemmalaget uteblev och kom först i början av period två. Då var VIK ganska illa ute ett tag. Men istället för kvittering och momentum hemmalaget, smög VIK upp och satte 2–0.

– Vi var lite ansatta men det målet tog oss tillbaka in i matchen igen, menar Forsberg.

2–0 kom, precis som det första, från Joacim Hedblads klubba. När VIK sedan fick möjligheten i spel fem mot fyra när mittakten led mot sitt slut skickade Oskar Drugge in 3–0 och VIK till ett grymt utgångsläge inför sista 20.

Artikelbild

| Oskar Drugge.

– Vi spelar ordentligt redan från start, där vi skickar pucken i glaset när det krävs och är vassare i avslutlägen. Det är små marginaler, idag får vi med oss de mål vi kanske inte fått tidigare. Istället dräneras våra motståndare på energi, menar VIK-tränaren.

Den 3–0-ledningen fördubblades i tredje perioden, när VIK släppte loss ordentligt. Först klapp-klappade Jacob Tenemyr in fyran i fint samarbete med Andreas Frisk, innan Alexander Wiklund och Dan Pettersson skopade in varsitt. Lagkapten Petterssons balja var av den läckrare skolan, där han serverades gapande kasse av Conny Strömberg - som låg bakom mycket i offensiv väg.

– Den största anledningen till att vi vinner är en obändlig tro på att visa att vi är ett bra ishockeylag. Det är ett jäkla krigargäng jag har, berömmer Forsberg.

Bortapoängen var blott nummer fyra, fem och sex för säsongen och för blott andra gången denna höst fick VIK lämna bortaisen som vinnare.

– Självklart betyder det mycket. Vi tycker fortfarande att vi har gjort många bra matcher, även om vi haft en del dåliga insatser också. Men att vinna ger såklart en hel del energi att ta med sig, säger Forsberg.

Hemmalaget vann visserligen skotten men de flesta var av ofarlig karaktär och Jonas Fransson kunde hantera det mesta utan några större bekymmer. Det skulle dock inte bli andra raka nollan mot Umeå-laget. Niklas Pavels skott letade sig in under VIK:s målman när matchen gick in på upploppet.

– Vi spelar klokt och tar inga dumma beslut som ställer till det för oss. Vi håller Björklövenspelarna på utsidan och trots att de vinner skotten så har de ingen uppsjö av chanser, säger Forsberg, som avslutningsvis vill lyfta fram några spelare:

– Andreas Frisk gör en jättematch och står också för fyra poäng. Hans backpartner Drugge var bra, och Fransson i målet är stabil. Många är värda beröm men de kan lyftas fram lite extra.