På grund av dennes position vill personen inte gå ut med namn, men en matig rapport avlades kring Rondahl, som lämnade LHC och Sverige för spel i Stjernen i Norge 2016. Fram till dess hade hela karriären spenderats i LHC.

LÄS MER: "Har funnit intresse från andra"

Personen ger Rondahl följande omdöme: "Tongivande i LHC:s J20-lag där han också var kapten, men har ansetts vara lite för ensidig i sitt spel... Har alltid varit ganska stor och stark vilket han vunnit mycket på. Åkte över till Stjernen i Norge där han gjorde det bra och sedan vidare till Zug:s akademi. Vet inte hur hans utveckling sett ut men han har producerat en del poäng. Svårt att veta hur han står sig i svensk ishockey numera – men känslan är att han borde göra det bra i en tredje/fjärdelina i allsvenskan."

I pressmeddelandet VIK skickade ut för att meddela att man värvat Rondahl sade sportchef Emil Georgsson "att direkt efter juniortiden sticka i väg och spela utomlands är härligt kaxigt och dessutom producera och bli kvar i ligor som ställer högre krav på utlänningar säger framförallt att det finns en bra karaktär bakom spelaren. Vi är glada över att få Philip till Västervik och ökar konkurrensen på våra centerpositioner.".

Som alltid den här tiden på året är det mycket hopp och spekulationer och vi får gott vänta till säsongen innan en egen uppfattning bildas.

vik