"Förhoppningen är att minst en kan vara med"

Efter en torsdag som vigts åt resande (hem från Umeå) och återhämtning är Västerviks IK redo att på fredagen gästa Karlskrona i deras hemmaborg.

VIK-laget reser till Karlskrona under fredagen för bortamatch mot KHK.

VIK-laget reser till Karlskrona under fredagen för bortamatch mot KHK.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-21 18:00

Och det är ett Karlskrona som fortsatt smyger med i det sjok av lag som ligger relativt tryggt på slutspelsplatserna. 

– Det är alltid svårt att veta på förhand hur det kommer att se ut men utan tvekan så väntar vi oss en tuff match. Karlskrona är ett lag som åker mycket skridskor och jobbar hårt så det krävs att vi gör det också, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

En titt på KHK:s interna poängliga vittnar om att det inte är någon spelare som sticker ut målmässigt men i topp hittas speldosan Niklas Johansson.

– De har Niklas och några till som spets men den viktigaste delen i deras spel är att de hjälps åt.

I onsdags stod VIK-laget för en bra prestation uppe i Umeå mot topplaget Björklöven. Ner till Blekinge finns det en hel del att ta med sig.

– Vi gav oss själva chansen att ta poäng och det är viktigt att vi gör igen, vi vill börja hitta sätt att få med oss poäng kontinuerligt.

Senast saknades en trio forwards: Adrian Elefalk, Erik Nyström och Victor Öhman. Medan Elefalk är borträknad från spel mot Karlskrona var både Nyström och Öhman på is och testade under torsdagen. Dessutom skadades Victor Wänghult mot Björklöven.

– Förhoppningen är att minst en kan vara med, säger Karlin.

Beträffande Erik Gustafsson, som spelat tre matcher med Vimmerby, säger han följande.

– Det är en optimal situation om han inte får speltid hos oss. Vi har alla backar tillgängliga men det betyder inte att inte Erik spelar. Vi får se.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!