– Idrott när den är som bäst: två bra spelande lag och mycket dramatik, säger en givetvis belåten Tjust-tränare i Thomas Fransson.

Vi börjar bakifrån. Det allra sista somhänder är att Skirö får ett guldläge att kvittera på straff. Fransson förklarar:

– Eetu (Sviili, målvakt) kommer ut lite fel och fäller deras spelare så de får straff. Men han räddar straffen och rättar till det.

Strax innan hade ett missförstånd i Tjust-försvaret lett till att Skirö haft öppet mål – ett läge som slutade med en ribbträff.

– Det var en otroligt bra match för att vara division ett, från båda lagen. Vi var lite starkare på slutet men det kunde lika gärna ha slutat oavgjort eller att Skirö vunnit, säger Fransson.

Segerskytt blev Albin Wretman vars 5–4-mål efter 86:57 fullbordade Tjusts vändning.

– Jag var lite orolig när de gjorde 4–2 för det kändes som att vi var påväg att ta över matchen innan det. Det som blir viktigt är att vi får in 4–3 såpass snabbt efter det målet, säger Fransson om vändningen.

Det mesta hände i den andra halvleken. En av matchens absoluta förgrundsfigurer, Stefan Erixon, inledde halvlek två med att kvittera hemmalagets 2–1-ledning man hade med sig från första halvan. Sedan stack alltså Skirö iväg till 4–2 innan två yttterligare Erixon-mål samt Wretmans matchvinnande kasse vände på steken och bärgade två tunga Tjust-poäng. Två poäng som tar Tjust ett steg närmare det hägrande kvalspelet. Men Fransson är, som alltid, samlad.

– Vi har en viktig match nästa vecka, borta mot Finspång, som vi fokuserar på nu. Seger där så ser det såklart bättre ut, säger han avslutningsvis.